“Şehri baştan aşağı yenileme çalışmalarımız devam ediyor”

27 Ağustos 2016 12:50

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü altyapı çalışmalarına devam ediyor. Ayazmana Mahallesi Akyol Mezarlığı yan yolunda Isparta Belediyesi yağmursuyu hat çalışması başlattı.

Buradaki şehirleşmenin de son yıllarda büyük gelişim göstermesinden dolayı bu bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmamaları için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmanın toplam uzunluğunun bir kilometre olduğunu söyledi. Yapılan yağmur suyu hattının, yol üzerinde bulunan yan yollarla da bağlantısının yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yağmur suyu noktasında birkaç sene önce ana hedefimize ulaşmıştık. Yağmur suyu noktasında şehrimizde tehlikeyi ortadan kaldırdık. Şehrimizin altyapı ve üstyapısını dantel gibi işliyoruz. Şehrimize yağmur suyu ana bypass hatları kurduk. Bu hatlarımız şehirde toplanan yağmur sularını en yakın derelere deşarj ediyoruz. Bunun için çapı 500, 800 ve 900’lük borularda kullanmıştık. Burada yaptığımız bu çalışma ile de toplanan yağmur suları Ayazmana altında bulunan deremize deşarj edilecek” dedi.

Şehri baştan aşağıya yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin her noktasında çalışıldığını, şu an itibariyle Ayazma ile birlikte şehrin bir diğer noktası olan Zafer Mahallesi’nde aynı anda çalışıldığını dile getirdi. Isparta’nın yaşanabilir şehirlerarasında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Başkan Günaydın, bu birinciliğin taçlandırılması ve daha da güzele ulaşılabilmesi için aralıksız çalıştıklarını aktardı. Uzun dönemlerde yapılabilecek bir çalışmayı kendilerinin çok kısa bir sürede gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Günaydın, 3 yıl içerisinde şehrin tamamen yenilenmiş olacağını belirtti. Günaydın, “Yapmış olduğumuz bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...