“Bu saldırı doğrudan demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılmıştır”

27 Ağustos 2016 12:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 25.08.2016 tarihinde Ardanuç-Şavşat yolunda yapılan silahlı saldırıyı CHP İl Yönetimi, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Dün saat 12:00’de gerçekleştirilen basın toplantısında CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy; genel başkanlarına yapılan saldırıyı kınayarak, “Partimiz nereden gelirse gelsin her tür teröre karşı bu kararlı tutumundan asla vazgeçmeyecektir. Teröre inat demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu tür olaylarla geri adım atmamız söz konusu olamaz” dedi.

Ersoy; “Dün, 25 Ağustos 2016 günü saat 14.00 sıralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç Belediyesinin yeni hizmet binasının açılışını yapmak için  gittiği sırada konvoyuna yönelik roketatar ve ağır silahlarla bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu Sayın Genel Başkanımıza bir süikast girişimidir. Asıl hedef sayın genel başkanımızdır. Saldırı CHP konvoyuna yapılmıştır, güzergahta gerçekleşen tesadüfi bir çatışma değildir. Bu terör saldırısıdır. Siyasi bir süikast girişimidir.

Bu hain saldırıda konvoyun önündeki aracın şoförü olan Jandarma er Fatih ÇAYBAŞI şehit düşmüş, iki astsubay da yaralanmıştır. Kahraman şehidimize Tanrıdan rahmet, ailesine ve tüm ulusumuza başsağlığı; yaralı güvenlik görevlilerimize ve CHP konvoyunda bulunan herkese geçmiş olsun dileğimi iletiyorum.

CHP konvoyuna yapılan bu saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmıştır. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir ana muhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır.

Genel Başkanımızı bu suikast girişiminin hedefi yapan kendisinin ve partimizin teröre karşı net tavrıdır. Partimiz nereden gelirse gelsin her tür teröre karşı bu kararlı tutumundan asla vazgeçmeyecektir. Teröre inat demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu tür olaylarla geri adım atmamız söz konusu olamaz.

Biz CHP’liler için bu süikast girişimi Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU nezdinde MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e yapılmıştır. Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisinin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün makamına yapılan bir hakarettir bu saldırı.

Terörizm ülkeyi büyük bir kaosa ve iç savaşa sürüklemeye çalışmaktadır. Hain, alçak ve emperyalizmin taşeronluğunu ve uşaklığını yapan hiç bir terör örgütü ve yapılanma CHP olduğu sürece Türkiye’yi  kardeş kavgasına  çekemeyecektir.

Terörün ülkede ulaştığı boyutu herkes görmektedir. Terörün bu kadar azgınlaşması ve cüretkar davranmasında AKP  iktidarının yanlışları ve payı göz ardı edilemez. Ülke artık yönetilemez duruma gelmiştir. Kimsenin can güvenliği kalmamıştır.

Türkiye'nin her yerini terör örgütlerinin eylem alanı haline  getirdiler. Artık Türkiye'de yaşayan 79 milyon yurttaşlarımızın sosyal statüsü, mevkisi ne olursa olsun, hiç kimsenin yaşam güvencesi kalmamıştır. Ülkenin ana muhalefet liderini koruyamayan bir iktidar tüm halkı nasıl koruyacak ? Türkiye  terör örgütlerinin  çöplüğüne ve kan gölüne dönmüştür.

İktidarın görevi 79 milyon yurttaşımızın can ve mal güvenliğini korumaktır. Ne iç politikaları, ne dış politikaları bu ülkeye huzuru getirmedi. Bu ülkede huzurun tek teminatı , barışı, huzuru, demokrasiyi ve insan haklarını getirecek parti Cumhuriyet Halk Partisidir ve Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Eğer bu ülkede laik cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, Mustafa Kemal'in fikir ve düşüncelerini  savunmak suçsa ve ölüm nedeniyse her CHP’li  buna Kemal Kılıçdaroğlu gibi hazırdır.

Ülkemizin savaş politikalarıyla hızla uçuruma sürüklendiği, her gün bombaların patladığı bu kaotik dönemde, bu vahim saldırıyı ve buna zemin hazırlayanları da nefretle kınıyoruz.

Partililerimize, kahraman güvenlik güçlerimize ve ülkemize yönelik bu hain saldırıyı lanetliyorum. Kınıyorum. Nereden gelirse gelsin, ülkemizi yangın yerine çevirmek isteyen her türlü terör belasının son bulduğu, demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye sevdamızdan asla yılmadan yolumuza devam edeceğiz.

Değerli yol arkadaşlarım; gün birlik ve dayanışma günüdür.

Hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyet değerlerini ve özgürlükleri savunacağız, bu uğurda bedel ödenmesi gerekiyorsa da bedel ödemeye de hazır olduğumuzu  tüm cumhuriyet düşmanları iyi bilmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman terörün karşısında durmuş, kanının son damlasına kadar durmaya da devam edecektir.

Teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramazlar, korkutamazlar ve sindiremezler.

GENEL BAŞKANIMIZA  KARŞI YAPILAN BU ALÇAKÇA VE HAİN SALDIRI KARŞISINDA GENEL BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ VE ARKASINDAYIZ. HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜ VE TERÖRE DESTEK VEREN, İŞBİRLİĞİ YAPAN ALÇAKLARLA, CUMHURİYETİ YIKMAYA ÇALIŞAN VATAN HAİNLERİ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEKTİR”.

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...