Başkan Günaydın sınıf arkadaşlarını ağırladı

29 Ağustos 2016 15:36

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ne (MMF) 1970 yılında giren ve 1975 yılı mezunları Isparta’da buluştu. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde sınıf arkadaşları 41 sene sonra Isparta’da bir araya geldi.

Isparta’ya pazar günü gelen arkadaşların buluşması duygu dolu anlara sahne oldu. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte misafirlerini karşılayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın aynı sıralarda okuyan arkadaşlarıyla sohbet etti. İTÜ MMF 1975 mezunları ardından Şehitler Parkı, Gaziler Parkı, Çayboyu ve köprüler ile Etnografya Müzesini ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı, öneri ve taleplerin alındığı gezinin birinci gününde Başkan Günaydın, şehirci mimar ve mühendis arkadaşları ile bir arada bulunmanın kendisi ve Isparta için büyük bir zenginlik olduğunu söyledi.

İTÜ mezunları pazartesi günü de güne Gökçay Mesireliği ile başladı. Doğa ile iç içe alanda hoş vakit geçiren misafirler ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında bir araya geldi. Hoş sohbetlerin yapıldığı ve okul hatıralarının ele alındığı buluşmada ayrıca Isparta için daha ne gibi projeler üretilebileceği noktasında da karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir içinde büyük bir kazanç olacak buluşmadan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Günaydın, okul hayatındaki tüm arkadaşlarının simalarının aklında olduğunu söylerken, yıllar sonra bir araya geldiklerinde herkesin ne kadar değişmiş olduğunu dile getirdi. “Hepimiz değiştik. Değişiyoruz” diyen Günaydın, “Bugün 46 sene önce başlayan ve 41 sene önce ayrıldığımız arkadaşlarımızla bir aradayız. Arkadaşlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Bugün ikinci günümüz ve bazı gezi ve incelemelerimiz oldu. Arkadaşlarımızdan yaptığımız bazı çalışmalarla ilgili tenkit ve takdirlerini alıyorum. Bu tenkit ve takdirler benim ve Isparta’mız için çok önemli. Arkadaşlarımızdan orijinal teklif ve öneriler geliyor. Tüm arkadaşlarımız yaşadıkları şehirlerden öneriler sunuyor. Tüm teklifleri dikkate alacağız. Çok güzel düşünceler ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın gelmesi bize oldukça fayda sağladı” dedi. Tüm arkadaşlarının da şehirci mimar olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, bu buluşmanın şehir için verilen tavsiyeler bakımından da büyük bir ayrıcalığının olduğunu dile getirerek, “Tüm arkadaşlarıma ziyaretleri için gönülden teşekkür ediyorum. Her birisine ayrı ayrı sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu arada Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a arkadaşları tarafından hoş bir sürpriz hazırlandı. İçerisinde okul yıllarındaki fotoğraflarının da bulunduğu bir plaket takdim edildi. Takdim edilen plakette ise, “İTÜ MMF Mimarlık Bölümünden mezuniyetimizden bu yana geçen kırk yılda, mesleğini siyasetle de birleştirerek memleketi olan Isparta’ya hizmet amacıyla belediye başkanlığına talip olup ömrünü bu yola adayan; bir İTÜ mezununa özgü, her türlü sorunu çözme ve zorlukları aşma becerisiyle yaptığı başarılı işlerde hem ilklere imza atan, hem de şehrine damgasını vurup ‘yaşam endeksi en yüksek kent’ ünvanını kazandıran ve böylece halkının teveccühüyle tekrar tekrar seçilen; başarılarıyla sınıf arkadaşları olarak bizlere de gurur kaynağı olan, gönlü geniş, karakteri sağlam arkadaşımız, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a başarılı çalışmalarının devamı dileklerimizle” yazıldı.

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...