CHP’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

1 Eylül 2016 17:39

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ersoy’un mesajı şöyle: “Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan CHP Isparta İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü`nde, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün emperyalist güçleri ve terör örgütlerini kınamaktadır.

1 Eylül 1939  İnsanlık tarihinin en kanlı savaşının başladığı gündür. Bu kirli savaşa inat, bizler bugünü Dünya Barış Günü olarak kutluyoruz. Bizler Dünya Barışını kutlarken, ne yazık ki aradan geçen 77 yıl bu emperyalist devletlerin paylaşım savaşlarını ve taşeron terör örgütlerinin katliamlarını bitirmedi.

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, egemenlerin kavgaları, güç çatışmaları uğruna çocuklar, kadınlar ve daha çok kazanmak uğruna işçiler, köylüler öldürülüyor. Diğer yandan, 77 yıl öncesinde olduğu gibi etnik zenginlikler bir tehdit olarak algılanmaya devam ediyor. Biz insan onuruna yaraşır bir yaşam için haykırdıkça , insanlar gözlerimizin önünde onursuzca, alçakça katlediliyor. Daha güzel bir gelecek, özgürlük ve barış talep ettikleri için gençler öldürülüyor.

1 Eylül Dünya Barış Gününde, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK`ün, "YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ" ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz. Bizler, barış içinde bir Dünya ve Türkiye`nin mümkün olduğuna inanıyoruz. Mücadele ruhumuzun bizlere kattığı güvenle bu inanca sahip çıkıyoruz. Artık kimsenin öldürmediği ve ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir dünya istiyoruz.

Savaşsız, terörsüz, sömürüsüz, başka bir dünya kurmanın herkesin önceliği olması dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Gününüzü kutluyoruz”.

Bu haber 552 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...