“Keşke uyarılarımız dikkate alınsaydı”

1 Eylül 2016 17:39

Partisinin Ağustos ayı İl Divan Kurulu Toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili endişeleri olduğunu belirterek, “Keşke milli görüşün uyarıları dikkate alınsaydı da bu duruma düşmeseydik” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından  geleneksel hale getirilen Ağustos ayı İl Divan Kurulu toplantısında önceki gün Gökçay Mesirelik Alanında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz, Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi ve partililer katıldı.

KEŞKE MİLLİ GÖRÜŞÜN UYARILARI DİKKATE ALINSAYDI DA BU DURUMA DÜŞMESEYDİK

İl Divan Toplantısının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Adem Oflaz, toplantının gündem maddesinin Fırat Kalkanı operasyonu olduğunu söyledi. Oflaz, “Saadet Partisi olarak her yıl Ağustos ayı divan toplantılarımızı piknik havası şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bu ayın gündemi Fırat Kalkanı operasyonu. Milli Görüşçüler olarak bu konuda endişelerimiz var. Daha önce siyonizmin oynadığı oyunlardan birisini hatırlarsak birinci Körfez harbinde Saddam’a verilen rolü, bilindiği gibi Kuveyt işgaliyle daha sonra Irak’ın darmadağın edilmesi, ülkemizin sınır güvenliğinin korunması anlamında Suriye’deki operasyonun böyle bir şekle dönüşmesinden endişelerimiz var. Keşke milli görüşün uyarıları dikkate alınsaydı da bu duruma düşmeseydik” dedi.

HUKUK DEVLETİ KURALLARINA UYGUN ÇALIŞMALAR YAPILMASINI GÖRMEK İSTİYORUZ

Öte yandan darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanlara ilişkin değerlendirmede bulunan Oflaz, “Açığa alınanların suçlu olup olmadıkları iyi belirlensin” diye konuştu. SP İl Başkanı Oflaz, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra özellikle içeri ve dışarıda yapılan operasyonlarda hukuk devleti kurallarına uygun çalışmalar yapılmasını görmek istiyoruz. Çünkü suçlu olanlarla suçlu olmayanların adil olarak ayıklanmalarını istiyoruz. Kurumların ve özellikle özel sektörün yıpratılmaması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ŞU ORTAMDA TÜRKİYE’DE YAŞAYAN TÜM SİYASİLER OLARAK KARDEŞİZ

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay da konuşmasında “Siyasiler ülke içerisinde her zaman kardeştir. Ülke dışından gelen her tehlikeye de birlik içerisinde göğüs gereriz” dedi. Gençay, “Şu ortamda Türkiye’de yaşayan tüm siyasiler olarak kardeşiz. Mücadelemizi biz kendi kendimizle yaparız. Ama dışarıdan çomak sokulduğunda, o çomağı kırmak için elimizden geleni yaparız. Televizyonu açtığımız zaman asker ve polisimizin şehit olduğu haberlerini duyuyoruz. İnsanımız bir buhran içerisinde. İnşallah ülkemiz bu buhranlı günlerden kurtulur ve güzel günlere kavuşur” dedi.

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...