“Askeri birliğin taşınması ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılar getirebilir”

1 Eylül 2016 17:40

Isparta’daki askeri birliği Afyonkarahisar’a taşınacağı iddialarını değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ilimizin silahlı kuvvetler anlamında önemli bir yer olduğunu, siviller ile asker ilişkilerinin kolay sağlanmadığını, bu kültürün bir anda yok olmasının ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılar meydana getireceğini savundu.

KONUNUN ÇOK İNCE BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ GEREKMEKTEDİR

Geçtiğimiz hafta AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in “Isparta'da bulunan bir tugayın Afyonkarahisar'a taşınabileceğini öğrendik” şeklindeki açıklaması özellikle Isparta esnafında tedirginliğe neden oldu. Bu iddiayı değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bir karar alınırken çok düşünmeleri gerekiyor. Bu karar noktasında da çok ciddi gerekçelerle, Afyon’a gitmesi gerekiyorsa, gidebilir. Kara Havacılıkta buraya gelecek. Isparta’dan giden ve kahramanlık destanları yazmış 58. Alay vardı. Isparta, silahlı kuvvetler anlamında ve 40. Alayı, Eğirdir Dağ Komando okulu ile önemli bir yer. Bu yapı kolay oluşmuyor. Sivillerin askerlere alışması, askerin siviller ile bir arada yaşaması, sokaklarda askerlere yönelik ticari alanların açılması kısa sürede oluşmuyor. Bu kültürün bir anda yok olması ekonomik yönden zarar vereceği gibi sosyal anlamda da sıkıntılar meydana gelir. Bu konunun çok ince bir şekilde incelenmesi gerekmektedir” dedi.

Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in, "Afyonkarahisar'a bir birliğin gelmesi ekonomik hareketlilik yaratır. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Gerekli yerlere müracaat ettik. Milletvekilimiz Ali Özkaya da bu konuda girişimlerde bulundu. Isparta'da bulunan bir tugayın Afyonkarahisar'a taşınabileceğini öğrendik. Bu kentimiz için iyi bir atılım olur." ifadelerini kullanması kentte tedirginlik yaratmıştı. Konuyu değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 40. Piyade Alayı’nın taşınması durumda, Isparta’nın hem ekonomik hem de sosyal açıdan zarar görebileceğini ifade etti.

 

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...