“Siz Isparta´ya diktiğiniz bir ağaç gösterin de altında gölgelenelim”

10 Aralık 2012 18:13

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Danışma Meclisi toplantısında AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın, partisine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AK Parti iktidarı döneminde Isparta’nın kan kaybeden bir il olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı Yalçın, Uzaktaş’ın sözlerine ile “Siz 10 yıllık tek başına iktidarınız döneminde diktiğiniz bir ağaç gösterin de altında gölgelenelim” diye cevap verdi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle: “AKP’nin 2 Aralık 2012'de İl Danışma Meclisi toplantısında Ak Parti il başkanı Nuri Uzaktaş partimize yönelik yakışıksız ve mesnetsiz birtakım suçlamalarda bulunulmuştur.

Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş , "Bir asfaltı yapamayacaksanız siz ne yapacaksınız. Birde bunun yanında suyu bari temiz kokusuz verseniz. “demiş. Ben buradan İl Başkanı Uzaktaş’a kısaca cevap vereyim.

*Asfat yapmak, 40 yıldır değiştirilemeyen ASBESTLİ su borularını değiştirmek Belediyenin görevidir. Bunları belediye olarak biz yapıyoruz. Hem de sizin belediye hizmetlerinizde yapamadıklarınızı da yaparak...

Ama:

*Sen önce, DEREBOĞAZI -ANTALYA duble yolunu yap. Sonra millete ders ver.

*Sen önce; 31Aralık2012 itibariyle teşvikte yeni düzenlemelere gidilecek. Bir zahmet !  "teşvikte sosyal gelişmişlik endeksinde " Isparta'nın uğradığı haksızlıkların düzeltilmesi için uğraş. "Sayın Başbakanın verdiği söze rağmen" yaptıramadığınız Dereboğazı bölünmüş yolunda düştüğün sıkıntılara düşme. O yolun yapılmasında emeği geçen Isparta sevdalılarının da kemiklerini bir daha sızlatma!

*Sen önce "Özel hüküm yönetmeliği" ile kontrol altına aldığınız Eğirdir gölüne yılda 25bin ton gübrenin, yağmur ve kar sularıyla  göle karışmasını önleyecek tedbirleri al ...

*Gübre kalıntılarının, göle karışmasını önlemek için gölün çevresinde" ekolojik tarımı başlat. Bunları yap ve...

*Sen önce Gölü yosunlardan kurtar.

*Sen önce Göl havzası için tarımda teşvik uygulamalarını başlat. İşte bu sebeplerden dolayı gölü yosun kapladı. Sizin duyarsızlığınız yüzünden Isparta halkı yosun kokan suyu içmek zorunda kaldı. Çünkü göl sahipsiz.

*Sen önce; Dereboğazı'nın bölünmüş yol olmasını isteyen bir avuç Isparta sevdalısının çabalarına karşılık bir iktidar milletvekilinden beklenmeyen bir şekilde  "Siz kazma kürek alın, biz arkanızdan geliriz." Sözlerini neden kullandığını Isparta halkına açıkla.

 *Sen önce, tekrar ediyorum, DEREBOĞAZINI DUBLE YOL YAP. ATALARININ KEMİKLERİNİ SIZLATMA. “Dereboğazı Yolu”  için , ” teşvik” için bize ders vermeye kalkma.

*Sen önce, her " İl Danışma Meclisi Toplantınızda" partililerine karşı aslan kesilip yaptığın konuşmalarda, “Ellerine sekiz soru almışlar, sürekli bunu soruyorlar” demekten vazgeç. O sorulara cevap ver.

*Sen önce, 10 yıllık tek başına iktidarınız döneminde Isparta’ya kazandırdıklarınızdan (varsa tabii) 8 tanesini bir say.  İlimize kaç tane sanayi üretimine ve istihdama yönelik yatırımına ön ayak oldunuz ve Isparta ekonomisine ne kadar katma değer kattınız onları anlat.

* Sen önce, 10 yıllık İktidar süreniz de veya son 5 yıllık dönemde Isparta ihracat ve İthalatı ne kadar oldu onları anlat. Sen bunları anlatmazsan, anlatmak yine bize düşecek bunu da unutma!

* Sen önce Sayın Bilgiç'in sözlerine kulak ver. Yapılan Teşvik revize çalışmalarını takip et.

* Sen önce " Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik’in Dereboğazı yolu çıkışını siyaseten doğru bulmuyorum." diyen, Milletvekilin Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'in sözlerine kulak ver. Bu konuda iki kelam et de bu millet seni alnından öpsün.

* Sen önce Isparta'nın yaşanabilir kentler arasında 3. il olduğundan övünmekten vazgeç. Çünkü bu kriterlerden bazılarının:

  Sinema koltuk kapasitesinin nüfusa oranı, tiyatro koltuk kapasitesinin nüfusa oranı, Araç başına düşen trafik kaza oranı, kişi başına düşen doktor ve hastane yatak sayısı, havayolunu kullanan yolcu sayısı… gibi kriterler olduğunu öğren. 

Halkımızın bunlarla ağzına bir parmak bal sürdüğünü zannetme. Artık hor gördüğünüz Isparta halkı üzerindeki külleri atmaya başladı.

Ak Parti İl Başkanı Sayın Uzaktaş hani çok övündüğünüz kamu hizmetiniz var ya bak şimdi kişi başına düşen kamu harcamalarında, yaşanılabilir şehirler sıralamasında 6’ncı olan Artvin kamudan aldığı payda 1.sırada, yaşanılabilir şehirler sıralamasında 14’ncü Sinop kamu harcamalarında 9’uncu. sırada., 55’nci sırada olan Erzincan 7'inci, Samsun 19'uncu., Sizin yaşanabilir kentler arasında 3'üncü  oldu diye övündüğünüz Isparta ise kamu harcamalarında 63’üncü sırada. Kağıt üzerinde gelişmiş il olarak 3’üncü olmak mı iyi yoksa kamudan alınan payda 63'üncü olmak mı ? Sen esas Isparta’nın kamu paylarını artırmaya bak. Sonra kağıt üzerindeki 3’üncülüğünle övün. Isparta halkının bu duruma layık olduğunu zannetme. 

Şimdi soruyorum Sayın Uzaktaş,  AKP tek başına iktidara geldiğinde Isparta’nın nüfusu 513 bin idi.

SDÜ'nün kurucusu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i, hükümet meydanında yuhalattığınız, O'nun kurduğu üniversite SDÜ'nün öğrenci sayısı da 15-20 bin arasındaydı. Oysa bugün üniversitedeki öğrenci sayısı 50 bini aştı ama nüfusumuz buna rağmen 2012 yılında 411 bin. Acaba diyorum nüfusumuzun toplamda 102 bin azalmasının yaşanılabilir 3'üncü şehir olmamızla mı bağlantılı?  Sayenizde Isparta göç veren il oldu bunu biliyor musunuz?

Sayın Uzaktaş, “ MHP’nin dikili ağacı yok,” demişsiniz. Siz 10 yıllık tek başına iktidarınız döneminde diktiğiniz bir ağaç gösterin de altında gölgelenelim. Eğer isterseniz her zaman dile getirdiğim gibi TV' de açık oturuma çıkalım bizim 3,5 yıllık koalisyon iktidarımızda ve sizin 10 yıllık tek başına iktidarınızda Isparta’ya kim ne kazandırmış veya kaybettirmiş. Halkımız gerçekleri öğrensin. Bu işler "İl Divanında Partililerinize nutuk atmaya benzemez”                   Sayın Uzaktaş”.                          

 

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...