“Isparta’nın sosyal dokusu öğrenci ve askere bağlı”

2 Eylül 2016 18:09

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, Isparta’daki askeri birliğin Afyon’a taşınması iddiasını “Buradan bir tugayın kaldırılması hem sosyal dokuyu hem de ekonomiyi altüst edecektir” sözüyle değerlendirdi.

Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunseven’in, "Afyonkarahisar'a bir birliğin gelmesi ekonomik hareketlilik yaratır. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Gerekli yerlere müracaat ettik. Milletvekilimiz Ali Özkaya da bu konuda girişimlerde bulundu. Isparta'da bulunan bir tugayın Afyonkarahisar'a taşınabileceğini öğrendik. Bu kentimiz için iyi bir atılım olur” açıklamasının ardından bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Eyüp Ersoy’dan geldi.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Isparta’nın sosyal dokusunun öğrenci ve askere bağlı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Buradan bir tugayın kaldırılması hem sosyal dokuyu hem de ekonomiyi altüst edecektir” diye konuştu. Ersoy, “Biz de bu konuya çok tepkiliyiz. Isparta’nın bugün sosyal  dokusuna baktığımızda öğrenci ve asker üzerine kurulu bir şehir. Isparta’dan askeri birliğin kaldırılması demek sosyal dokuyu bozacağı gibi ekonomisini de altüst edecektir. Onun için biz bu olaya razı değiliz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Diğer partileri, kitle ve meslek örgütlerini bu konuda birleşmeye, Isparta’daki askeri birliğimizi korumaya ve gerekli mücadeleyi göstermeye çağırıyoruz. Girişimlerimizi de önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız” dedi. 

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...