Ulusal Güçbirliği Platformu 13 Aralık’ta Silivri’ye gidiyor

10 Aralık 2012 18:15

Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu üyeleri, dün ortak bir basın toplantısı düzenleyerek 13 Aralık’ta Silivri’ye gideceklerini duyurdu.

Açıklamayı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapçı

açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AKP iktidarı her geçen gün mazlum milletlerin düşmanı, Müslüman ülkelerin katili Amerika’nın savaş aygıtı NATO ile Suriye’nin, İran’ın ve aynı zamanda Türkiye’nin başına örülecek çorapları hazırlamaktadır. NATO kurulduğu günden itibaren, Afganistan’a, Irak’a Libya’ya ve diğer Müslüman ülkelere kan ve gözyaşından başka birşey götürmemiştir. Bugün de Amerika, Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında Suriye’ye kanlı demokrasi götürme emelleri peşinde koşmakta, Tayyip Erdoğanlar ise BOP’un gönüllü piyonluğunu üstlenmektedir.  Tayyip Erdoğan Türkiye’yi NATO toprağı ilan etmesinin ardından, ülkemize gelen NATO’cular, işgal orduları gibi keşif çalışması yürütmektedir. Yerleştirilecek olan bu Patriot Füzeleri’nin Türkiye’ye getirilme sebebi açıktır. AKP her ne kadar savunma amaçlı getirildiğini söylese de, füzelerin konuşlandırılma yeri ve Tayyip Erdoğanların sabıkaları bunun aksini göstermektedir. Füzelerin namluların Suriye ve İran’a yöneltilmesi bölgede oynana kirli oyunlarda Türkiye’ye biçilen taşeron rolünü gözler önüne sermektedir. Suriye batağına saplanan Amerika ve BOP eşbaşkanlığı son kozlarını oynayarak Suriye’de Suriye Özgür Suriye Ordusu adındaki çapulculara ve PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye alan açmak istemektedir. Aynı zamanda bu durum Kuzey Irak’ta kurulan kukla Kürdistan’ı Akdeniz’e ulaştırmak ve 2. İsrail’in kuruluşunu tamamlamak amacını gütmektedir.

Bunların dışında AKP iktidarı eğitim alanında telafisi olmayan güç sorunlar doğuracak uygulamalar gerçekleştirmektedir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında geçilen 4+4+4 eğitim sistemi Türkiye gerçeklerine uymayan, alt yapısı olmayan bir sistem olduğunu, hem öğrencilerin, hem velilerin hem de öğretmenleri zor durumda bırakmasıyla ortaya koymuştur. Sorunlar gelecek yıllarda gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.   Hem 4+4+4+ün hem de kılık kıyafet serbestliğinin sakıncaları gelecek yıl daha net görülecektir.

İlimiz Isparta İl genel Meclisi’nin almış olduğu bir kararla Barla Kasabası girişine konulması planlanan “Bediüzzaman Saidi Nursi’nin yaşadığı topraklardasınız” ibareli slogan asılması kararının iptal, ile ADD Isparta şubesinin açmış olduğu dava gerekçemizdeki Anayasa da yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti ortadan kardırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesine ve Atatürk devrimlerine aykırı olduğunu savunan her zaman takipçileri olacağımız da belirtiriz. AKP’nin yürüttüğü BOP eşbaşkanlığı, Türkiye’yi bir taraftan emperyalizm kucağına atmakta bir taraftan da ülkeyi Ortaçağın karanlığına sürüklemektedir. Türkiye’de 5 yıldır Gladyo’nun hukuku uygulanmakta, ülkenin milli güçleri Ergenekon, Balyoz tertipleriyle hukuksuzca zindanlara atılmaktadır. Şimdi ise AKP telaşa kapılarak Balyoz davasında olduğu gibi Ergenekon davasında da bir oldu bitti ile davayı bitirerek hukuksuzca ceza dağıtmak peşindedir. Türk milleti bu gidişata izin vermeyecektir. Türkiye’nin çıkış yolu Ergenekon ve Balyoz tertipleriyle esir edilen devrimci önderlikle gerçekleşecektir. Biz Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu olarak bu oyunu bozmaya 13 Aralıkta Silivri’de olmaya çağırıyoruz.

KATILIMCI ÖRGÜTLER:

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi

Eğitim iş Isparta Şubesi

Emekli-Sen İl Başkanlığı

TEMAD Isparta Şubesi

Türkiye Gençlik Birliği

Alevi Kültür Derneği

CHP Isparta İl Başkanlığı

DSP Isparta İl Başkanlığı

İşçi Partisi Isparta İl Başkanlığı

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...