“Biz suçlunun peşindeyiz, kurunun yanında yaşı da yakmanın peşinde değiliz”

3 Eylül 2016 12:35

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili Vali Şehmus Günaydın, açıklamalarda bulundu.

Hainlerin kamu kurum ve kuruluşlarından arındırılmadığı sürece devlete, millete vereceği zararın devam edeceğini söyleyen Vali Günaydın, “Biz suçlunun peşindeyiz. Kurunun yanında yaşı da yakmanın peşinde değiliz” dedi.

Vali Günaydın, “Bu hain kalkışmanın içerisinde olanların kamu kurumlarından temizlenmesi, arındırılması çalışmaları devam ediyor. Bu yapılmadığı takdirde, bu geciktirildiği takdirde toplumdaki bu virüs daha da milletimize ve devletimize zarar verecek. Bu zararların bir an önce bertaraf edilmesi için bu hain terör örgütünün yaptıklarının cezasız kalmaması için hukuk çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Soruşturmalarda suçluyu aramanın peşinde olduklarına dikkat çeken Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Bu işin içinde olmayanların endişelenmesine gerek yok. Bizim çalışmamız hainlik yapanlara yöneliktir” dedi.

Vali Günaydın, “Bizler suçluyu aramanın peşindeyiz. Yoksa kurunun yanında yaşı da yakmanın peşinde değiliz.Bu konuda çok hassasız. Bu nedenle yaptığımız çalışmalar hukuk çerçevesinde devam ediyor. Bu konuda açığa alınan ve tutuklananlarla ilgili basına ayrıntılı bilgi veriyoruz. Bu bilgilendirmemiz devam edecek. Ama şundan herkes emin olsun; bu işe bulaşmamış, bu işin içinde olmayan hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Bizim yaptığımız çalışmalar bu işe karışanlar, hainlik içinde olanlaradır. Biz de devlet olarak hukuk içinde gereğini yapıyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...