Sarıidrisliler Çilek üretiminde iddialı

5 Eylül 2016 18:25

Kültür Mantarı yetiştiriciliğinde büyük yok kat eden Sarıidrisliler şimdi de aynı başarıyı çilekte göstermek için çabalıyor. Sarıidriste 23 üretici 40 dönüm alana çilek ekti.

Mantar yetiştiriciliğinde olduğu gibi yayla şartlarında çilek yetiştiricilinde de iddialı olduklarının altını çizen Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala; “Bu sene 23 üretici kardeşimiz 40 dönüm alana çilek ekimi yaptı. Biz belediye olarak mantarda olduğu gibi bu kardeşlerimize de yardımcı olduk. Allahın izniyle önümüzdeki seneden itibaren 250 tonun üzerinde çilek üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başkan Pala; “Tabi bütün bunlar kendiliğinden olmuyor. Özverili bir şekilde çalışarak ülke ekonomisine katma değer sağlayan kasaba halkı başta olmak üzere, bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Sarıidris halkının üretime meyilli çalışkan insanlardan oluştuğunu vurgulayan Eğirdir Gıda,  Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut ise; 7/24 üreticinin hizmetin olduklarını ifade ederek; “Özellikle kışın boş olan işgücünün ekonomiye kazandırılması bakımından mantar yetiştiriciliği çok önemli. Bu doğrultuda Sarıidris kasabasında mantar üreticilerine her türlü teknik desteği sağlıyoruz. Şimdi aynı desteği çilek üretimi içinde destekleyeceğiz” dedi.

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...