Eczacılara stok affı

5 Eylül 2016 18:28

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanun teklifi ile eczacılara stok affı geldi. Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, “Bizim eczanelerdeki kayıtlarımızla muhasebedeki kayıtlarımızın denkleştirilmesi sağlandı” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanun teklifi ile eczacılara stok affı gelmiş oldu. Stok affı ile işletmede olduğu halde kayıtta olmayan MTA’lar gerçek duruma göre yeniden düzenlenebilecek. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, Resmi Gazete’de yayımlanarak düzenlemenin yürürlüğe girmesine katkı sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür etti.

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Garğın, “Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan bir torba kanununda, vergi barışı kanunu çerçevesinde bir yasa yayımlandı. Bu yasa çerçevesinde biz eczacılar için de bir düzenleme yapılmış oldu. 2005 yılından bu yana ilaç fiyatlarında bir düşüş yaşanıyor. Bizim stoklarımızda bulunan ilaçlarla kayıtlarımızda bulunan ilaçlarımız arasında ciddi bir fark oluşmuştu. Türkiye Eczacılar Birliği ve Eczacı Odaları olarak biz bununla ilgili yaklaşık 3­4 yıldır çeşitli girişimlerde bulunuyorduk. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in de katkılarıyla, verdiği önergeyle tüm eczacılara bir düzenleme getirilmiş oldu. Bizim eczanelerdeki kayıtlarımızla muhasebedeki kayıtlarımızın denkleştirilmesi sağlandı. O anlamda sayın milletvekilimize teşekkür etmek istiyorum. Eczacıların ihtiyacı olan uzun zamandır bekledikleri bir düzenleme yapılmış oldu. 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...