İŞKUR 8 ayda 7 bin kişiyi işe yerleştirdi

5 Eylül 2016 18:31

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, yılın ilk 8 ayında kurumdan iş isteyen 14 bin 317 kişi olduğunu belirterek, 7 bin 158 kişinin bir işe yerleştirildiğini bildirdi. İşverenlerden gelen işçi talebinin ise 13 bin civarında gerçekleştiğini belirten Ergin, “Taleplerin karşılanması aslında güç bir iş. Bu açıdan iyi bir durumdayız” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurumun yılın ilk 8 ayındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hedeflerini aylık performans çerçevesinde götürdüklerini ifade eden Ergin, iş talepleri, işe yerleştirmelerle ilgili sayısal verileri paylaştı. Ergin, 26 Eylül Pazartesi günü itibariyle de yeni binalarında hizmete devam edeceklerini duyurdu.

YILLIK HEDEFİMİZ DE ZATEN 7 BİN 200

Isparta’da yılın ilk 8 ayında 14 bin 317 kişinin iş talebiyle kuruma başvurduğunu dile getiren Hüseyin Ergin, “İşverenlerden gelen işçi talebi ise 13 bin. Bu açık işçi taleplerinden 7 bin  158’sini karşılamışız. Bugün itibariyle Isparta’da 7 bin 158 kişiyi işe yerleştirmişiz. Taleplerin karşılanması aslında güç bir iş. Bu açıdan iyi bir durumdayız. Yıllık hedefimiz de zaten 7 bin 200’lerde. Bu açıdan müthiş bir hızla gidiyoruz. İşbaşı Eğitim Programımız ilimizde bin işyerinde devam ediyor ve bu kapsamda bin 270 kişi çalışıyor. Mesleki Eğitimde bu zamana kadar 44 proje yapmışız ve 776 kişi de istihdam garantili kurslar dahil bu eğitimlere katılmış. Ayrıca 19 eğitimde 475 kişiye de girişimcilik eğitimi vermişiz. Toplum Yararına Çalışmada 20 proje yapmışız. Toplum Yararına Çalışmada bu yıl bin 205 kişi çalışıyor” dedi.

BİN 600 HEDEFİMİZ VAR

Öte yandan İşbaşı Eğitim Programı’nın bu yıl için 31 Aralık 2016 tarihinde sona ereceğini belirten Ergin, şunları söyledi: “Bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizden geldiği kadar istekleri yerine getirmek ve istihdamı artırmak istiyoruz. Ancak bu konuda bazı değerlendirmeler var. daha önce işbaşı eğitim programıyla almış ve bu aldıklarını işe almamışsa bunlara tekrar vermiyoruz. Yıl sonuna kadar bin 600 hedefimiz var. Bu açıdan eksiğimiz var. Kalan sürede bu açığı doldurmaya çalışacağız.

HER MESLEĞİN ÖĞRENME ZAMANI AYNI DEĞİL

Esnafımız, işletmelerimiz bu programın faydasını gördü. Çok da talep var. İlla 12 ay olsun istiyorlar. Ama bu mümkün değil. Her mesleğin öğrenme aşaması aynı değil. 6 ayda öğrenilecek meslek var, 1 yılda öğrenilecek meslekler var. Buna komisyonlarımız karar veriyor.”

26 EYLÜL’DE YENİ YERİNDE

Diğer taraftan İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının tamamlandığını hatırlatan Ergin, “26 Eylül itibariyle Davraz Mahallesi’ndeki hizmet binamıza taşınmış olacağız. Tüm birimlerimiz orada hizmet verecek. Halkımızı 26 Eylül itibariyle artık yeni binamıza bekliyoruz. İyi bir çalışma oldu. Orayla ilgili devletimize şükran borçluyuz. Kendimize has alanı geniş bir binamız oldu. Engelli vatandaşlarımızda istediği yere kadar çok rahat şekilde girip çıkabilecekler. Onlara özel yollar yapıldı. Binamızın Isparta’ya kazandırılmasında destek veren Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ile desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...