“Milli Mutabakat Platformu kurulsun”

5 Eylül 2016 18:32

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde oluşturulan birlik ve beraberlik görüntülerinin Isparta’da da olması gerektiğine değindi.

15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda görevlerinden alınan kamu personellerinin dosyalarının daha iyi araştırılması için ‘Milli Mutabakat Platformu’nun kurulması gerektiğini savunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’da topyekûn FETÖ ile mücadele edilebilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e büyük görevlerin düştüğünü belirtti. FETÖ ile alakalı olmayan, suçsuz vatandaşların mağdur olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Yalçın, geçen günlerde, 5 milyon kişinin katıldığı, Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde bütün liderlerin bir araya geldiğini hatırlatarak, aynı sahnenin Isparta’da olması gerektiğini vurguladı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz gecesi hain darbe planı başarısızlıkla sonuçlanmış, binin üzerinde kamu personeli hakkında işlem başlatılmıştı. FETÖ ile alakası olmayan kişilerin mağdur olmamasını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, suçu olmayan vatandaşlara yardım etmek istediklerini belirtti. Yalçın “Açığa alınan kamu görevlileri ile ilgili çok ciddi konular var. Bize gelip anlatanlar var. FETÖ ile ilgisi olmadığı söyleyen kamu çalışanları var. Biz devletin güvenlik bürokrasisinde değiliz. Anlatılanlar ile bu insanlara yakın olmak, yardım etmek istiyoruz. Bizlere gelip FETÖ ile alakası olmadığı söyleyen bütün partili ve sendikalı vatandaşlarımız var. Biz, suçsuzun mağdur olmamasını istiyoruz. Özellikle Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e çok önemli bir görev düşüyor. Isparta’daki bütün kurumlar ile beraber FETÖ ile mücadele edilebilir. Ülkedeki birliğin sağlanması için herkesin görevlerini yerine getirmesi gerekmektedir” dedi.

Geçen günlerde, 5 milyon kişinin katıldığı, Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde bütün liderlerin bir araya geldiğini hatırlatan Yalçın, “Bu anlamda da devletin ve bütün kamu kurumlarının bir araya geldiği bir yerde, üzerinde yanlış yapıldığı düşünülen insanların bir kez daha dosyalarının gözden geçirilmesi konusunda ‘Milli Mutabakat Platformu’nun kurulması gerekiyor. Bununla ilgili de ilgili kişiler ile görüşüldü. Bu dönemin 2-3 ay daha devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz sonrasında verdiğimiz destek hala daha devam ediyor. Hükümet mensupları da konulara biraz daha yakın ilgilenmeleri gerekiyor çünkü sonuçta bir ailede 5-6 kişiyi etkileyebilecek kararlar çıkıyor” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile mücadele kapsamında MHP olarak ellerinden geleni yapacakları ifade eden Yalçın “ Teröristlerle ancak bu şekilde mücadele edilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde DEAŞ ve PKK’nın da inlerine gireceğiz diye bir mesaj verdi. Bu çok önemli bir mesajdı. Bu süreç bu şekilde devam ederse, Türkiye terörle değil, barışla anılan bir ülke konumuna gelecektir. FETÖ’nün bütün ülkeden silinmesini ve bütün ülkeye tekrardan bir huzur gelmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Yalçın “Türkiye’de 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi çok büyük bir travmadır. Bunun atlatılması anlamında Türkiye’de kesinlikle bir dönem siyasi söylemlerden uzak durmak gerekiyor. Askeri kalkışmanın olduğu yerde siyasi kakışmalar olmaması gerekiyor. Bu arada da OHAL ilan edilmiş ve çok hızlı kararnameler çıkıyor. Bu süre içerisinde birçok insan ile ilgili etkin kararlar alınıyor. Bu terör örgütü ile mücadele ederken, sonuna kadar etmeliyiz. FETÖ’cülerin masum insanların üzerine doğru yönlendirildiğini görüyoruz. Yani askeri darbe girişimi püskürtüldü. Bu püskürtme işinde de halkımız şunu iyi bilmeli ki, TSK, dünyanın en büyük silahlı ordusudur. Suriye’de olduğu gibi dünyada herkese korku veren ve dost ve müttefik ülkelere de güç veren silahlı kuvvetlere sahibiz. Bu FETÖ’cüler de bu oluşumun %0,5’ini kapsıyor. Yetkililerin ve ilgililerin ilgisizliğinden veya müdahale etmemesinden dolayı bunlar kurmay sınıfına geçip en etkin yerde olmalarından dolayı bu kadar ilerlediler. Darbe girişiminde neler yapılması gerektiği ile alakalı halk artık bilinçlenmiş durumda. Burada esas olan, vatansever subay, erbaş ve erler sayesinde bu darbe girişimi önlenmiştir. Bu yapının içerisindeki bu sıkıntılardan dolayı, bu yapıyı ve yöneticileri düzeltmek yerine, bu işte tamamen ortadan kaldırmak ya da kapatmak ve bütün genele bir ceza kesmek doğru bir yaklaşım değildir. Bu konularda hassas davranılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...