Emekli Ziraatçılar Eğirdir’de buluştu

6 Eylül 2016 18:01

Şimdiki Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün temeli olarak kabul edilen ve 1970 - 1976 yılları arasında eğitim veren Eğirdir Ziraat Meslek Okulu mezunları 46 yıl sonra Eğirdir’de buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

1970 yılında Eğirdir Kızılçubuk Mahallesine kurulan Ziraat Meslek Okulu mezunları  46 yıl sonra, günümüz şartlarında şimdi Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü olan kuruma ziyarette bulunarak eski günlerini yad ettiler.

O zamanın şartlarında, kulübe ve kümesliklerde ders gördüklerini ifaden mezunlar, okullarının şimdiki halini görünce hem hüzünlendiler hem de oldukça mutlu olduklarını söylediler.

Okulun ilk mezunlarından olan Yusuf Kayacan gazetemiz muhabirine şu bilgileri verdi: “1970 yılında burada talebelik hayatımıza başladık. Biz buraya gelmeden önce burası bir işletmeydi. Kuluçka makinaları, fidanlık odaları vardı. Kümes ve Kuluçka makinası olarak bulunan binanın bir tarafını yemekhane, bir tarafını da yatakhane olarak kullandık. Baraka olarak kullanılan yeri de sınıf olarak kullandık. O günün şartlarından bugünün şartlarına gelmesi çok güzel. Bizler, ancak son sınıfta yeni yapılan binada ders görebildik” dedi.

Yıllar sonra geçmişi yad etmek için bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Kayacan: “Bugün burada geçmişimizi yad ediyoruz. Buradaki son durumu görüyoruz. Bizler 46 yıl önce talebeydik, yıllardır birbirimizi görmüyorduk. Şimdi ise hep beraber bir araya gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuşarak mutluluğunu paylaştı.         

OKULUN EN ESKİ MEZUNU KAYACAN’A PLAKET

Eğirdir Ziraat Meslek Okulu’nun ilk mezunlarından Yusuf Kayacan’a plaket takdim edildi.

Burada bir açıklama yapan Organizatör ve aynı zamanda mezun öğrenci olan Memduh Akbal: “Ben okulumuzun 1971 yılı mezunuyum. Aranızda bulunmaktan, sizleri konuk etmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından meslekte 25 yıl ve yukarı hizmet ederek emeklilik hayatını hak etmiş kişilere “Mesleki Dayanışma Ödülü” veriliyor. Yusuf ağabeyimiz genel müdürlüğümüze gelemediği ve plaketini alamadığı için beni görevlendirdiler. Ben de plaketini buraya getirdim. Yusuf ağabeyimize emekleri için çok teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Memduh Akbal’ın konuşmasının ardından Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nün eski Müdürlerinden Enver Murat Dolunay, Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin 67’nci yıl anısına Yusuf Kayacan’ın plaketini takdim etti.

Devletin çeşitli kurumlarında Ziraat Teknisyeni ve Teknikeri olarak çalışan ve şuan Türkiye’nin çeşitli illerinde emeklilik hayatlarını sürdüren 1970-1976 Eğirdir Ziraat Meslek Okulu mezunları her yıl böylesine güzel bir organizasyon yapıp buluşma kararı aldılar.

Emekli ziraatçılar daha sonra Kovada Milli Parkına ve Çandır Yazılı Kanyon’a gezi düzenlediler.

Eski dostlar yıllar sonra kucaklaşarak, bol bol hasret giderdiler.

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...