Su ürünleri avlanma sezonu başladı

6 Eylül 2016 18:02

Su ürünleri av sezonu başladı. Gırgır ile avcılık 1 Eylül’de başlarken, trol ile avcılık da 15 Eylül’de başlayacak ve 15 Nisan’a kadar devam edecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Denizlerde ve İç sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016 – 2017 Av Dönemine Ait Sirküleri ile Sportif Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Sirküler, Resmi Gazetede geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Sirküler ile su ürünleri avlanma yasağının tarihi, Türkiye genelinde 1 Mayıs’tan, 15 Nisan’a çekildi. Avlanma sezonu ise 1 Eylül’de başladı. Böylece, gırgır ile 4,5 ay, trol ile de 5 ay süreyle su ürünleri avcılığı yapılamayacak. Su Ürünleri Kanunu Uyarınca, içsular, Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı’nda, Kelağra (Galere)Burnu ile Dalyan (Kilyos başı) Burnu arasında çekilen hattın güneyinde kalan kısımda ve Çanakkale Boğazı’nda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı devam edecek.

Diğer karasularındaki avlanma yasak bölgeleri ve tarihlerinin de belirlendiği sirküler uyarınca, trol avcılığına açık tüm karasularında 15 Nisan 15 Eylül tarihleri arasında, Karadeniz’de; trol avcılığına açık karasularında sahilden itibaren 3 mil içerisinde dip trolü ile su ürünleri istihsali yasak olacak.

Sirkülerde, her türlü su ürünü için ayrı ayrı avlanma tarihi, asgari avlanma boyu, ağırlığı ve avlanma bölgeleri, ayrıca avlanması tamamen yasak olan su ürünleri, avlanma yasağı bulunan bölgeler belirleniyor.

Tüm denizlerde, 15 Nisan – 1 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yapılamayacak.  Bütün karasularında ise 15 Nisan – 15 Temmuz ve 16 Ağustos – 31 Ağustos tarihleri arasında ICCAT’ın Türkiye’ye tanıdığı orkinos av kotası dolarak yasaklama getirilmediği sürece, gırgır ağları ile orkinos avcılığı yapılabilecek.

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...