Kasaplar Odası kurban kesim fiyatları belirledi

7 Eylül 2016 17:48

Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, küçükbaş kurbanlığın kesim fiyatının 50 TL, büyükbaşın ise kilogramının 1,5 lira olduğunu açıkladı. Erdeğer, kurbanlıkların komisyonun belirlediği yerlerde kesilmesini istedi.

Kurban bayramı öncesi kurban kesim ve et işleme fiyatları açıklandı. Açıklama Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’den geldi. Küçükbaş kurbanlığın kasaplar tarafından 50 liraya kesilip, parçalanacağını ifade eden Erdeğer, kıymanın ise 1 liradan çekileceğini dile getirdi.

KIYMA ÇEKME FİYATI KİLOGRAMI 1 TL

Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, şu bilgileri verdi: “Küçükbaşı kesmek, kargas halinde parçalamak 50 TL. Büyükbaşı kesmek ve parçalamanın kilogramı 1,5 lira. Büyükbaşın kıyma çekmesinin kilogramı 1 TL. Bir de sucuk doldurtanlar oluyor.  Sucuğun baharatı ve bütün malzemeleri dahil 6 liraya dolduruyorlar. Fiyatlar geçen yılla aynı. Bu yıl kasap arkadaşlarla istişare ettik. Arkadaşlarımız fiyat artırmayalım dediler. O yüzden fiyatlar aynı.”

BELİRLENEN YERLERDE KESİLMELİ

Isparta’da kurbanlık sorunu olmadığını ifade eden Isparta Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, vatandaşların komisyonun izin verdiği yerlerde kurbanlıklarını kesmesini istedi. Erdeğer, “Belediye mezbahamızın kurban kesim yerleri belli. Ayrıca kapalı yerlerimiz var. Halkımız evinde müsait yerleri yoksa belirlenen yerlerde kurbanlarını kesmeleri gerekiyor” dedi.

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...