“Şehirlerin gelişmesinde Fuarlar büyük etkendir”

9 Eylül 2016 16:13

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamada yapılan Gökkubbe Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılması planlanan fuar bağlantılarını açıkladı. Başkan Günaydın, şu ana kadar Gökkubbe için 7 farklı fuar bağlantısı yaptıklarını belirtti.

İnşaat çalışmaları sürerken geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen fuarla ilk kez Ispartalılara kapılarını açan Gökkubbe Uluslararası Fuar Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Çevre düzenlemesi, otoparkı, konferans salonları ve ince işçiliği yapılan merkezde 2016 Ekim ayı ile 2017 Mart ayı arasındaki 6 aylık süre içerisinde 7 farklı fuar bağlantısı yapıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Gökkubbe Uluslararası Fuar Merkezi’nde yaptığı açıklamada bugüne kadar yapılan fuar bağlantılarını açıkladı. Günaydın, “Fuar mevsimleri Ekim ayına doğru çok oluyor. Ekim ayının içerisinde merkezimizde 2 farklı fuar düzenleyeceğiz. Bunlar 3-8 Ekim arası oto fuarı, 29 Ekim’de de sanatsal büyük bir fuar düzenlenecek. Kasım ayında da Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe’de yapılacak. Yani 1 ayın içerisinde 3 farklı fuara ev sahipliği yapacağız. Gökkubbemizde 2016 yılı için tüm rezervasyonlar doldu.  2017 yılı için de bağlantılarımızı gerçekleştirmeye başladık. Gelecek yılın Mart ayında Kitap Fuarı yapacağız. Isparta’da ilk defa devasa büyüklükte bir kitap fuarı yapacağız. Mayıs ayında da Yapı ve Dekorasyon Fuarımız var. Şu anda 6 aylık süre zarfında 7 fuar bağlantısını yapmış olduk” dedi.

“ŞEHRİN GELİŞMESİNDE

FUARLAR BÜYÜK ETKENDİR”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilimize iktisadi bakımdan en büyük canlılığı verecek fuar bağlantılarını yaptıklarını kaydederek, şehirler için fuarların önemine değindi. Günaydın, “Isparta’nın en önemli, en sosyal, en ekonomik, en çok işe yarayan binası Gökkubbe’dir. Bu merkezimiz; Isparta hizmetinde ve geleceğinde önemli faktörlerin burada olacağı düşünülerek hatta Isparta’nın iktisadi bakımından kalbinin burası olacağı anlaşılarak inşa edildi. Buranın çalışıp çalışmadığını, önemli olup olmadığını söyleyenlere şunu hatırlatmak istiyorum; fuarlar şehrin hem ekonomisini hem de kalitesini ve önemini artıran önemli bir unsurdur.  Nünberg’ten Tokyo’ya, Berlin’den Paris’e kadar tüm dünya şehirleri gelişmesinde ve büyümesinde 40 yıldan bu yana fuarlar büyük etken olmuştur” dedi.

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...