Vali Günaydın güvenlik önlemleri alınması için çalışma başlattı

9 Eylül 2016 16:18

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat birlikte, 2 yıl önce 9 SDÜ öğrencisine mezar olan Afyonkarahisar Çay yolunda incelemede bulunduktan sonra yolun güvenli hale getirilmesi için talimat verdi.

Yol Kurban Bayramı sonrası başlatılacak çalışma ile daha güvenli hale getirilecek.

Isparta İl Genel Meclisi ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi tarafından 2014 Kasım ayı meclis toplantılarında Afyonkarahisar Çay yolunun her iki şehir sınırlarında kalan kısımlarının karayollarına devredilmesi kararı çıkmıştı. Ancak karayollarının yavaş çalışmalarından dolayı devir işlemleri gecikmişti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Vali Şehmus Günaydın’la yolda incelemede bulunduklarını belirterek, “Sayın Valimizle Sağır’a gittik. Burada öncelikli olarak yapılması gereken burada tehlikeli bölgelerdeki güvenlik önlemlerinin alınması adına sayın Valimiz hemen bir çalışma başlattı. Gerekli talimatları verdi. Yol çok işlek olmasına rağmen, yolun genişletilmesi gerekiyordu. Normal 7-8 metrelik standarda gelmesi gerekiyor. Yolun bazı bölümleri 3-3,5 metreye kadar düşmekteydi. Yolun genişletilmesi adına bayramdan sonraki pazartesi günü iş programına aldık” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 yıl önce Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini taşıyan bir minibüsün Afyonkarahisar- Çay yolunda şarampole yuvarlanması sonucunda 9 üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti. Isparta İl Genel Meclisi ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi tarafından 2014 Kasım ayı meclis toplantılarında yolun karayollarına devredilmesi kararı çıkmıştı. Hem 9 SDÜ öğrencisinin hayatını kaybetmesi hem de Isparta’nın turizmi konusunda yolun büyük önem arz ettiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, yolun karayollarına devri konusunda 2014 Kasım ayında karar aldıklarını ancak Karayollarının yavaş hareketlerinden dolayı devir işlemlerinin gerçekleşmediğini bildirdi.

Bolat, “Kasım 2014’deki toplantımızda yolu karayollarına devri ve karayolları tarafından bu yolun daha sağlıklı yapılması adına yapılacak çalışmalarla ilgili hem Afyonkarahisar İl Genel Meclisi hem de Isparta İl Genel Meclisi’nde karar almıştık. Ancak karayolları bu noktada yavaş davrandığı için yolun devrini gerçekleştiremedik. Biz geçen ay Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyeler ile teknik ekipleriyle, ben, Yalvaç Kaymakamı, bizim teknik arkadaşlarımız ve il genel meclisi arkadaşlar olarak yolda toplandık, bir takım incelemelerde bulunduk. Daha sonra sayın valimiz Yalvaç ziyaretini yapalım dediği anda biz kendisine Yalvaç bölgesindeki sorunlarımızı aktardı. Yalvaç bölgesindeki sorunlarımızın başında Sağır yolunun çok önem arz ettiğini kendisine anlattık. Hem Yalvaç’taki turizm açısından, hem ticaret açısından bu yolun çok önem arz ettiğini sayın valimize aktardık” dedi.

Vali Şehmus Günaydın’la Sağır yolunda incelemelerde bulunduklarını aktaran Başkan Bolat, Vali Günaydın’ın talimatı doğrultusunda Kurban Bayramı sonrasında çalışma başlatacaklarını söyledi. Bolat, “Sayın Valimizle Sağır’a gittik. Burada öncelikli olarak yapılması gereken burada tehlikeli bölgelerdeki güvenlik önlemlerinin alınması adına sayın valimiz hemen bir çalışma başlattı. Gerekli talimatları verdi.

Yol çok işlek olmasına rağmen, yolun genişletilmesi gerekiyor. Normal 7-8 metrelik standarda gelmesi gerekiyor. Yolun bazı bölümleri 3-3,5 metreye kadar düşmekteydi. Yolun genişletilmesi adına bayramdan sonraki pazartesi günü iş programına aldık. Yaklaşık 2,5 ayda yolun tamamını en az 7 metre standardına getirerek, daha işlevsel ve trafik açısından daha güvenli hale getireceğiz. Hemen akabinde buradaki bariyer çalışmalarına başlıyoruz. Yol yapıldıktan sonra bariyer çalışmalarını da yapacağız” diye konuştu.

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...