TED’de üniversite sınavı kabus olmaktan çıkıyor

19 Eylül 2016 16:39

TED Lisesinin üniversite sınavlarında elde ettiği bu başarının altında uzun yıllara dayanan bilimsel ve planlı bir çalışma yatıyor. TED Isparta Koleji PDR uzmanı Gülin ÖZKAN, TED Lisesinin Üniversite sınavlarında gösterdiği başarının arkasında yatan gerçekleri şöyle anlatıyor:

1- TED Lisesinin fiziki yapısı:

Okulun  fziki yapısı, öğrencilerin iyi bir akademik eğitim almaları için çok elverişli. Sınıflar kalabalık

değil. Bu yüzden bire bir eğitim için sınıflarda istenen ortam oluşturuluyor. Öğrencilerin sınavlarda sorulan kazanımları deneyerek öğrenebilecekleri her türlü teknik donanıma sahip fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları var. Bunun yanı sıra bireysel ve grup çalışmaları için okul kütüphanesini de çok verimli kullanıyorlar.

2-Eğitim kadrosunun niteliği:

TED Lisesi eğitim kadrosu titiz eleme sürecinden geçirilerek seçiliyor. Alanlarında en iyi öğretmenler TED Genel Merkezi tarafından yapılan zorlu bir sınava tabii tutularak atanıyor. TED Eğitim kadrosuna katılan öğretmenler, yine TED Genel Merkezi tarafından her dönem düzenlenen mesleki hizmet içi kurslara katılıyor ve böylece öğretmenler mesleki bilgilerini güncelleyip, güçlendiriyorlar. Şu an TED Lisesinde görevli öğretmenlerin yüzde90’ı da yüksek lisans mezunu.

3-Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin Etkinliği:

Üniversite hazırlık sürecinde öğrencilerimize öncelikle kendi ilgi ve yeteneklerini fark etmeleri ve kendileri için en uygun doğru mesleği seçebilmeleri için Sınıf Rehberliği, Kendini Değerlendirme Envanteri, YGS/LYS Sistemi hakkında Bilgilendirme Toplantıları, Soru Çözme Taktikleri, Zaman Yönetimi, Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Bireysel Ders Çalışma Programları, Kariyer Günleri Söyleşileri, Mesleki Gölge Programı ve Üniversite Tanıtım Gezisi gibi etkinlikler düzenliyoruz. 12.sınıfa geldiklerinde ise her bir öğrenci ile birebir Hedef Belirleme Görüşmeleri yapıyoruz. Öğrenci sınava hazırlanırken hangi sıralama, hangi üniversite ve hangi bölüm için her bir dersten kaç net yapacağını belirliyor ve yıl içinde bu hedeflere ulaşmak için çalışıyor. Öğrencinin bu süreçte kendisini başkalarıyla kıyaslamak yerine kendi performansını her bir sınav sonunda daha yukarı çekmesi için yönlendiriyoruz.

Sınava hazırlık sürecinde öğrencinin başarılı olabilmesi için akademik çalışma ve zaman yönetimi kadar sınav stresini de yönetebilmesi gerekiyor. Bu süreçte de Öğrencilerimize Sınav Kaygısı Envanteri uygulayarak sınav kaygısı yüksek çıkan öğrencilerle bireysel ya da grup çalışmaları yaparak Kaygı ile Baş Etme Becerilerini kazandıracak çalışmalar yapıyoruz.

Son olarak da sınav sonrası tercih döneminde öğrencilerimize bölümler ve üniversiteler hakkında

bilgilendirmeler yaparak kendi kişilik özelliklerine, ilgi ve yeteneklerine uygun, geleceğin meslekleri olabilecek bölümleri seçebilmeleri için Tercih Danışmanlığı yapıyoruz.

4- Üniversiteye Hazırlık Programlarımız ve Etkin Ölçme ve Değerlendirme Sistemi:

TED Isparta Koleji Lisesinde öğrenciler, 9.sınıftan itibaren YGS/LYS konularına göre üniversite sınavına hazırlanmaya başlıyor. 11.sınıfınsonunda yaz döneminde toplam 8 hafta YGS/LYS Kampına giriyorlar.

Öğrencilerin bir yıllık Sınava Hazırlık Programı tüm branş derslerinde hazırlanıyor ve öğrencilerle paylaşılıyor. Yıl içinde TED Ankara Genel Merkez tarafından düzenlenen Ortak Deneme Sınavlarıyla öğrencilerimiz, Türkiye genelindeki başarı durumlarını görme şansına sahip olurlar. Hafta içi etüd saatlerinde öğretmenler eşliğinde soru çözümü yapıyorlar. Hafta sonları da ücretsiz düzenlenen YGS/LYS kurslarına katılarak eksik oldukları konuları tamamlama ve pekiştirme olanağını yakalıyorlar. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini Akademik Danışmanlarımız haftalık olarak yakından takip ediyorlar. Rehberlik Birimi olarak Akademik Danışmanlarla aylık toplantılar yaparak öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar planlıyoruz.

Her bir deneme sınavı sonucu ile öğrencilerin hedef netlerini karşılaştırıyoruz, hedeflerine ulaşması ve deneme sınavında eksik çıkan kazanımları tamamlaması için bireysel etüd ve ek ödevlendirmeler veriyoruz. 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...