Vali Günaydın’dan Gaziler Günü Mesajı

20 Eylül 2016 17:47

Vali Şehmus Günaydın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Milletimizin birçok evladı, tarih boyunca kahramanlık destanları yazarak, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmıştır.

Uğruna büyük mücadeleler verilerek ve bedeller ödenerek bir vatan haline dönüşen bu topraklar, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Onlar bağımsız yaşama kararlığından asla ödün vermemiş, canları pahasına yurdumuzun her karış toprağını sonuna kadar savunmuşlardır.

Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna çıkılan yolda geri dönmeyen şehitlerimiz, onlar kadar cesur gazilerimiz bu cennet vatanının gerçek sahipleridirler.

Şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti muhafaza ve müdafaa etmek adına, canını ve malını derin bir teslimiyet ile siper etmekten çekinmeyen bir milletin evlatları olarak şanlı bayrağımızı sonsuza dek şerefle dalgalandıracağız.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetine, nesilden nesile yaşatılacak bir ruh ve kararlılıkla sahip çıkmak için milletçe elbirliği ile çalışmalıyız.

Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi, 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, 15 Temmuz gazilerimize ve değerli ailelerine minnet ve saygılarımı sunuyorum”.

 

 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...