İkametini Isparta’ya al otobüslere indirimli bin

20 Eylül 2016 17:53

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir dışından ilimize gelen öğrencilere bir müjdesini açıkladı. Başkan Günaydın, ikametini Isparta’ya alan öğrencilerin özel halk otobüslerine 1 TL’den biniş yapacaklarını belirtti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı. SDÜ’de de ders başı yapıldı. Bu yıl SDÜ’de 90 bin civarında öğrencinin eğitim göeceği açıklandı. Eğitim yılının başladığı gün Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da öğrencilere bir müjde verdi.

Başkan Günaydın, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile de istişare ederek, eğitim için ilimize gelen öğrencilerin ikametlerini; kaldıkları yurt, apart veya daireye almaları halinde otobüslere indirimli bineceklerini kaydetti.

Başkan Günaydın açıklamasında; “Adres değişikliği yaptıktan sonra yeni adresi bildirmek zaten kanuni bir zorunluluk ve bildirmeyenler için cezası var. Ancak, biz öğrencilerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak için Özel Halk Otobüslerimiz ile de görüşerek, ikametini Isparta’ya alan öğrencilerimize otobüslerde indirimli biniş sağlayacağız. İkametini Isparta’ya alan öğrencilerimiz otobüslere 1 TL’den binecekler. Almayanlar ise 1.40 kuruştan biniş yapacaklar. Bunun da haricinde; bugün sıfırdan otobüs kartı çıkartmanın maliyeti 7,5 TL. Biz ikametini getiren öğrencilerimizden bu kart parasını da almayacağız. Öğrencilerimiz hem kart maliyeti ödememek hem de otobüslerimize indirimli binmek için bir an evvel ikametlerini ilimize alsınlar” dedi.

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...