OKULLARDA DERS ZİLİ ÇALDI..

20 Eylül 2016 17:54

2016 – 2017 eğitim - öğretim yılı Hızırbey Ortaokulu'nda düzenlenen törenle açıldı. Vali Şehmus Günaydın'ın da katıldığı törende, FETÖ'nün darbe girişimini anlatan video gösterildi, darbe gecesinde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Bugün aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerini de andıklarını bildiren Can, "Bakanlığımız tarafından hazırlanan videoyu biraz önce seyrettik. Bunun haricinde 2 kitapçık bakanlığımız tarafından bütün illerimize gönderildi. Bunlardan biri '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri', diğeri 'Türkiye'yi Darbe ile İşgal Teşebbüsü' adlı kitap. Bunları inceleyerek darbe gecesinde neler yaşandığını göreceksiniz." dedi.

Törenin ardından Vali Günaydın, ilk ders zilini çaldı ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

ŞEHİTLER KÖŞESİ

Öte yandan, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninin yapıldığı Hızırbey Ortaokulu'nda da 15 Temmuz Şehitler Köşesi oluşturuldu. Öğretmenler, öğrencilerine 15 Temmuz'un sembolü fotoğrafları göstererek neler yaşandığını ve darbe girişimine karşı vatandaşların nasıl direndiğini anlattılar.

YABANCI ÖĞRENCİLER DE DERS BAŞI YAPTI

Ülkelerindeki iç savaş ve çatışma ortamından kaçarak Isparta'ya yerleşen sığınmacıların çocukları için de bugün ders zili çaldı.

Bağlar İlkokulu'nda eğitim gören, aralarında Sudan, Somali, Afganistan ve Nijerya'dan gelenlerin de bulunduğu 55 öğrenci, ders başı yaptı.

Öğrencilerden Aya Muhammed, ilk derste 15 Temmuz şehitleri için Fatiha okudu.

Okul Müdürü Şükrü Özsongur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı öğrencilerin uyum içinde akranlarıyla vakit geçirdiğini söyledi.

Farklılığın zenginlik olduğu düşüncesiyle yabancı öğrencilere değer verdiklerini dile getiren Özsongur, sığınmacı öğrencilere ellerinden gelen en iyi eğitimi verdiklerini kaydetti.

Bu haber 1132 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...