“Isparta’lı öğrenciler için de 1 tl olsun”

21 Eylül 2016 16:11

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Belediyenin sağlayacağı sübvansiyonla Isparta'da yaşayan üniversite öğrencilerine de otobüs ücretinin 1 TL'ye düşürülmesini istedi.

Isparta Belediyesi, Halk Otobüsleri Kooperatifi ile işbirliğinde ilin nüfusunu artırmak amacıyla ikametini getiren üniversite öğrencilerine otobüs ücretlerinde indirim yaptı. İkametini getiren öğrenciler halk otobüslerine 1.4 TL yerine 1 TL'den binebilecekler. İkametini getirmeyenler ile Isparta'da oturup da üniversitede okuyanlar 1.4 TL'den taşıma hizmeti alacak. Uygulamaya ilk eleştiri Saadet Partisi'nden geldi. SP Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Basın Kulübü'nün programında adaletsiz uygulamaya tepki gösterdi. Belediyenin sübvansiyon yaparak Isparta'daki üniversite öğrencilerine de otobüs ücretini 1 TL'ye indirmesi gerektiğini belirten Büyükleblebi, şöyle konuştu: "Saadet Partisi'nin birinci özelliği adil düzeni savunmasıdır. Bir tarafta 1.40 varken, bir tarafta 1 TL olursa adalet olmaz.

Saadet Partisi olarak böyle bir şeyi onaylamayız. 1 TL için teşekkür ederiz. Ama burada doğru olan şudur. Bir öğrenci ikametini getirirse Belediyenin geliri artıyor. Isparta'lı öğrencileri de 1 TL'ye çekmelidir. Otobüs işletmelerini de zarara sokmadan bir çözüm bulunmalıdır. Konu ne olursa olsun Saadet Partisi'nin felsefesi; adalet olmayan yerde rahmet olmaz. Burada adalet yok. Dışardan gelen öğrenci 1 TL, içerdeki öğrenci 1.40 TL. Allah'ın rahmetine kavuşmak için adaletli olmak lazım. Belediyemiz bunu kendisi süpvanse ederek diğer öğrencileri de 1 TL'ye düşürebilir."

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...