Atölye için arsa tahsisi meclisten geçti

21 Eylül 2016 16:12

Belediye Meclisi, Gül Küçük Sanayi Sitesinde bulunan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Atölye yapılması için 488 metrekarelik arsanın tahsis edilmesine karar verdi.

Gül Küçük Sanayi Sitesinde bulunan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Atölye yapılması konusundaki en büyük engel olan arsa sorunu çözüme kavuştu. Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Eylül ayı toplantılarında gündeme alınan ve komisyona havale edilen konu Eylül ayı son toplantısında karara bağlandı.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı başta olmak üzere okul yönetiminin de büyük gayret gösterdiği okulun yanına Atölye yapılması konusunda önemli bir adım atıldı ve konu Belediye Meclisinin gündemine alındı. Bu konuda gündemin ikinci maddesinde bulunan gündemle ilgili olarak İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Atölye binası yapımı için Meslek Lisesi alanında kalan ve Belediye mülkiyetinde bulunan 1050 ada 7 nolu 488,23 metrekare parselin Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi ile ilgili olarak komisyonumuz tarafından yapılan incelemede; söz konusu parselin Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne 1 yıllık tahsisinin yapılması ve bu süreç içerisinde bedeli karşılığında veya 6183 Sayılı Amme Alacaklarının tahsili usulü hakkında kanun kapsamında değerlendirilerek hazineye devrinin yapılması veya hazine arazileri ile trampa, takasının yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

Söz konusu gündem maddesi daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...