Davraz’a 5. Telesiyej müjdesi

21 Eylül 2016 16:14

Isparta’nın turizm merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi’ne yapılacak olan 5’inci telesiyejin ihale hazırlıkları başladı. Birkaç ay içinde yapılması beklenen ihale sonucunda inşa edilecek telesiyejin 50 milyon liraya mal olacağı öğrenildi.

Türkiye’de 15 Temmuz akşamında yaşanan kanlı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olağanüstü hal kamu yatırımlarını etkilemedi. Bu kapsamda İl Özel İdaresi, Vali Şehmus Günaydın ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç’in destekleriyle yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırımı hayata geçirecek

Son dönemde Isparta Valisi Şehmus Günaydın’la TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Ankara’dan sağladığı kaynaklarla büyük yatırımlara imza atılan İl Özel İdaresi’nde eğitim ve turizm alanında önemli projeler hayata geçiriliyor. Bu doğrultuda İl Özel İdaresi’nin en büyük yatırımı ise Davraz Kayak Merkezi’ne yapılacak. 2000 yılında yapılan 1.telesiyejin yeterli gelmemesi, günübirlik ziyaretçi ile kayakçıyı birbirinden ayırmak için planlanan 5.telesiyef için ihale hazırlıklarına başlandı. İhalenin önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.

Yaklaşık 40-50 milyon lira olması planlanan ve Davraz Kayak Merkezi’ne kazandırılacak 5.telesiyej, 500 kişi taşıma kapasiteli olacak. Toros Dağlarının en yüksek zirvesinde bulunan ve Antalya’ya  yakınlığıyla önemli bir potansiyele sahip olan Davraz Kayak Merkezi’nde kuzey ve alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve tracking yapılabiliyor. Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaşabiliyor.

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...