SDÜ ile Isparta şehir merkezi arasında monoray hattı kurulacak

23 Eylül 2016 16:20

Süleyman Demirel Üniversitesi ile şehir merkezi arasında bir monoray ulaşım hattı kurmak istediğini dile getiren Günaydın, “Gelecek parayla bu projemizi hayata geçirebiliriz. Yani gelecek para yine onlar hizmet olarak dönecek” dedi.

Günaydın “ Üniversiteden buraya üst rayda gelen bir monorel kurmak istiyorum. Belki bu parayı yine öğrencilere harcayacağım. Buda üniversite hizmeti demektir. Üniversitenin tüm asfaltlarını yapan benim. Okuduğunuz üniversiteye bakan adam alt yapısını yapan adamdan sen neyi kıskanıyorsun da nüfusu buraya aldırmıyorsun aydın öğrencim. Derhal buraya aldırın ve hakkımı iade edin. Yapamadım bu güne kadar, onun için öğrencilerimize de buradan mesaj vermek istiyorum. Aydınlıklarını, hak ve adaleti koruyacaklarına inanıyorum. Ben umutluyum bu öğrencilerden.'' şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bu MONORAY PROJESİNİ Isparta'ya kazandırmayı öyle çok istiyor ki daha öncede bu konuda bir açıklaması olmuştu inşallah hayırlısıyla olur.

İŞTE DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI :18 MAYIS 2015

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehre Monoray Projesi uygulama çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek; "Projeler bitti, yakın zamanda ilgili firma ile ana sözleşmeyi imzalayacağız" dedi.

GÜNAYDIN; "ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Monoray Araçlarının Düzce'de yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Isparta’nın ulaşım sorununu çözmek için yeni bir çalışma üzerinde duruyoruz. Bu konuda ciddi bir yol kat etmiş durumdayız. Ancak, şuanda bu konuda bir şey söylemenin pek fazla yararı olmayacağını düşünüyorum.

"MONORAY PROJESİNİ ŞEHRİMİZDE UYGULAMAK İSTİYORUM"

Monoray diye bir sistemimiz gelişiyor. Bilindiği gibi Tramvay olayı yerde olan bir durum. Bu monoray sisteminde ise vatandaşları taşıma işlemi yukarıda oluyor. Yani bu araçlar yukarıya yapılan raylarla gidiyor. Bunu ilk olarak Üniversite tarafından düşünüyoruz. Daha sonra şehre yayacağız. Bu konuda bu işi yapan firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ancak, şimdilik sadece Monoray Projesi uygulama çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini söyleyebilirim. Bu konuda projeler bitti, yakın zamanda ilgili firma ile ana sözleşmeyi imzalayacağız inşallah" dedi.

"KAYMAKKAPI'DAKİ SIKINTIYI MONORAY İLE ÇÖZEBİLİRİZ"

 Bilindiği gibi; geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısında Ak Partili üyelerin 'Kaymakkapı Meydanının gerek yaya gerek araç trafiği bir hayli arttı. Buna bir çözüm bulunmalıdır' yönündeki talepleri üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da; "Monoray diye bir sistemimiz gelişiyor. Buraya da önem verelim ve burayı da bu sisteme dahil edelim" açıklamasında bulunmuştu.

 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...