“17-25 Aralık ölçü olmamalı”

23 Eylül 2016 16:24

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, bu millete 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşatan FETÖ’cülerle mücadelede ölçünün sadece 17-25 Aralık olmaması gerektiğini belirterek, “17-25 Aralık’tan önce de kim destek verdiyse bunların cezası verilmeli” dedi

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) ile yapılan mücadeleyi değerlendirdi. FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık’tan öncesinin de dikkate alınması gerektiğini ifade eden Gençay, açığa alınan kamu görevliler için de iyi bir araştırmada bulunulmasını söyledi.

ÇOCUĞUNU ORAYA KAYDETTİRENLERİN SUÇLU OLMAMASI LAZIM

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, “Milletimize karşı 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yapıldı. Bu darbe girişiminde onların hesap etmedikleri, Allah’ın yardım ettiği, bu millette bir birlik görüldü. Darbeciler bu sefer darbe gördü. Milletimiz inşallah bu belayı atlattı. Ancak burada 15 yıldır bu darbecilerle beraber olanlar bu siyasetçiler. Bunlar devlete tek tek yerleştirildi. Devlet sizin elinizde olacak, 81 tane emniyet müdüründen 74 tanesi FETÖ’cü olacak. Bu akıl mantığa sığacak bir şey değil. Şimdiki Cumhurbaşkanımız ‘at izi it izine karıştı’ dedi. Tabi bazı yanlışlıklar oluyor. Bazı feda edemeyecekleri insanlar çıkıyor. Çünkü siyasetten alınan olmadı. Bürokratlardan alınanlar var. Ama bunların çok iyi araştırılması lazım. Çünkü bir insanın ekmeğine hiç suçu yokken mani olmak doğru bir şey değil. Ayrıca insanlar yanlış yapabilir. Şimdikiler biz aldatıldık, Allah da millet de bizi affetsin diyorlar. Hem bankaları, hem dershaneleri, hem okulları devlet açacak, bu millet de devletine güveniyor, güvendiği yere çocuğunu kaydettirecek, kaydettirdiği için görevinden alınacak. Bu yanlış bir şey. Çocuğunu oraya kaydettirenlerin suçlu olmaması lazım” dedi.

İDAM YASASI GETİRİLMELİ

Darbe olaylarında 2 netice olduğunu kaydeden Gençay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birincisi darbe yaparlar başarılı olurlar, iktidar olurlar. İkincisi başarısız olurlar, kelle gider. 241 kişinin ölümüne sebep olan ve milletimizi bombalayan bu insanları asmak lazım. Bunda taviz olmaması lazım. Zaten cenabı Allah’ta bu tür şeyleri yasaklamamış. Biz Avrupa Birliği yasakladı diye Allah’ın yasaklamadığını yasaklarsak, huzura eremeyiz. Onun için millet ne istiyorsa yapılmalı ve darbecilerin idam edilmesi lazım. İdam yasası çıkması gerekiyor.  Bunlar hem 50 polisimizi öldürecek, bizim İstanbul teşkilatından 22 kişiyi öldürecek, ondan sonra bunlar bizim parayla beslenecek. Böyle bir şey olamaz. Bakarsın öncekiler gibi sokakta olabilirler. Onun için milletin istediğini yapacaklarsa idam yasasının çıkartılması gerekir. FETÖ’den dolayı insanları araştıracaklarsa da çok iyi araştırmaları gerekiyor. Acele edilmemesi gerekiyor. Yanlış bir şey yapılırsa hak, vebal olur. Yapanlar için de en ağır ceza idamdır. İdam getirilmelidir. Ama ülkemizde söylenen başka yapılan başka olduğu için idamın getirileceğine pek inanamıyorum. Çünkü milletin karşısına çıkıldığında çok güzel nutuklar atılıyor ama icraata gelindiğinde güvenemiyorum, yapılmıyor. Bedelli askerlik konusunda önceki başbakanımız ‘şehit aileleri ne der, fakir fukara askerlik yapsın, zenginler yatsın mı’ dedi, ‘15 gün sonra bedelli askerlik müjdeler olsun’ denildi. Bu tür şeyler yaşandığı için çok güvenemiyorum. Ama idamın çıkmasını isteriz.

17-25 ÖLÇÜ OLMAMALI

Bu işte 17-25 Aralık ölçü olmamalı. 17-25 Aralık’tan önce de kim destek verdiyse bunların cezası verilmeli. 17-25 Aralık’tan önce bilinmiyor muydu, biliniyordu. Ama milat olarak bu kabul ediliyor, bu yanlış bence. Baştan beri bu canavarın büyümesine kim destek olduysa siyasetteyse siyasette, bürokrasideyse bürokraside, sermayede ise sermayede cezalandırılması lazım.

AMERİKA İLE İSRAİL’İN BU DARBEDE OLDUĞUNU SÖYLEMEK LAZIM

Bir de üst akıl deniliyor. Üst akıl kim? Neden bu millete söylenmiyor. Mossad, CIA, Amerika, İsrail. İncirlik Havalimanı’nda toplandıkları belli. Heybeliada’da toplandıkları belli. Halen daha Amerika bizim dostumuz diyoruz. Bize darbe yaptırmak istiyor biz ona şirin görünmeye çalışıyoruz. Bize 15 Temmuz’u yaşatanların açıklanması lazım. PKK, IŞİD, PYD, darbeciler kimin? Amerika’nın çocukları bunlar. Sahipleriyle çok iyiyiz, bunlar bizi yok etmek istiyor. Maşanın sahibine tepki göstermek lazım. Asıl kuklayı oynatanlarla iyi olursak işin çaresini bulamayız. Ergenekon’da yanıldılar. Bize 5 yıl Ergenekoncu dediler, onun vebalini ödeyemezler. Esad’ta yanıldılar, 4 yıl bize Esad’çı dediler, şimdi Esad’la görüşmek için program yapıyorlar. Bize kaç sene cemaatçi dediler. Çözüm sürecinin faturasını bunlar ödemesi lazım. Bu bombalar çözüm sürecinde yerleştirildi. Dünyanın hiçbir yerinde teröristlerle anlaşma yapan bir devlet yoktur. Ama bunlar yaptı. Amerika ile İsrail’in bu darbede olduğunu söylemek lazım. Onlar da kendilerine çekidüzen vermesi lazım.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR DERKEN, BAZI ŞEYLERİ DENGELİ YAPMAK LAZIM

Cumhurbaşkanımız ‘dünya 5’ten büyüktür’ dedi. Tamam da 20 milyon dolardan bizim 10 tane Marmara şehidimizin kanı büyüktür. Meclis’te 3-4 parti var. Meclisten bu millet büyüktür. Saadet Partisi’ni İstanbul mitingine çağırmadılar, yok saydılar. Dünya 5’ten büyüktür derken, bazı şeyleri dengeli yapmak lazım. Saadet Partisi’nin de fikrinin alınması lazım.”

 

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...