SDÜ Hastanesi’nde tatbikat

11 Aralık 2012 17:51

Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) ''Afetler ve Afetlere Müdahale Durumu'' konulu bilgilendirme toplantısı yaparak, tatbikat gerçekleştirdi.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans ve Fuaye Salonu'nda gerçekleştiren toplantıya, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akyıldız, İnsanın dünyadaki en değerli varlık olduğunu belirterek, insanın ancak rasyonel tedbirlerle korunabileceğini ifade etti. Doğal afetlerde yaşanacak kayıpların önüne geçebilmek için arama kurtarma ekiplerinin her zaman hazır olması gerektiğini vurgulayan Akyıldız; “Doğal afetlerin ortaya çıkardığı yıkıntılarda, enkazlarda hayat suyu bekleyen insanların gözlerini dünyaya yeniden açarken ilk gördükleri, arama kurtarma ekiplerinin melekleridir. İnsan ihtiyacı ne kadar yoğun ise ona ulaşan el o kadar değerlidir. Bu nedenle arama kurtarma ekiplerinin donanımlı olması gerekir. JAK da bu donanıma sahip'' diye konuştu.

Akyıldız, toplumun gerekli önlemleri alan ve arama kurtarma ekiplerine daha az iş bırakan bir toplum olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Taburu Komutanı Binbaşı İbrahim Akgün ise, kısa adı JAK olan Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin yaptığı çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız'a günün anısına plaket verdi.

Toplantıdan sonra JAK ekipleri, hastane bahçesinde oluşturulan temsili enkaz alanında, yaralının kurtarılmasını gösterdi. Ekipler, daha sonra hastane binasının tepesinden yaralıyı halatla güvenli şekilde yere indirdi.

 

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...