“Bu yıl eğitimde Eğirdir’in şaha kalkmasını istiyorum”

23 Eylül 2016 16:25

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, İlköğretim Haftası kutlama töreninde yaptığı çarpıcı konuşmasında hem öğrencilere, hem öğretmenlere hem de velilerin üzerine görevler düştüğünü belirtti.

Kaymakam Abdullah Akdaş: “…Pazartesi gününden itibaren yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcını hep beraber yaşıyoruz. Anasınıflarını bitirmiş öğrencilerimiz birinci sınıfa başladılar. Bir üst sınıfa geçen öğrencilerimiz oldu. Eğitim doğan bir şey değil. Eğitim; hayatımızın her aşamasında yediden yetmişe herkesin içinde bulunduğu bir olgudur. Ama eğitimin temelinde okullar var. Okullarımız, eğitim ve öğretimde üzerlerine düşen vazifeleri yerine getirebiliyorsa bir milletin geleceği emin ellerdedir. Yeni bir maratona girdik. İnşallah bu maratonu el birliğiyle başarılı bir şekilde bitireceğiz. İnancım odur ki Eğirdir, eğitim öğretimde üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Diğer ilçelere ve ilimize göre eğitim öğretim alanında çok ciddi başarılara imza atacaktır diye düşünüyorum. Çünkü her şeyimiz var. Yaz tatili boyunca arkadaşlarımız ve bizler eğitim öğretim yuvalarımızı fiziken hazır hale getirmek için çabaladık, çalıştık. Çok şükür hepsini yetiştirdik. Şuan hiçbir şekilde inşaat halinde okulumuz yok. Bizim görevimiz buydu. Şimdi öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden ve velililerimizden beklentilerimiz var. Bu saatten sonra top sizde ve artık helvayı yapacaksanız. Eğirdir’den ciddi beklentilerimiz var. Eğirdir’den öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden, okullarımızdan bu sene farklı bir sene olsun. Bu sene başarılarla dolu bir sene olsun özellikle Üniversite sınavlarında, lise sınavlarında şaha kalkmış bir Eğirdir istiyorum ben. Bunu hep beraber yapacağız” dedi.

Konuşmalarında 15 Temmuz gecesine de değinen Kaymakam Abdullah Akdaş, “…Eğitim olursa demokrasi olur. Eğitim olursa Cumhuriyet olur. Eğitim olursa halk ve hürriyetler olur. Eğitimin olmadığı yerde cehaletin olduğu yerde demokrasi de olmaz, cumhuriyet de olmaz. Hiçbir şey olmaz. Eğitilmiş çocuklarımızı, eğitilmiş gençlerimizi geleceğe hazırladığımızda darbeyle de karşılaşmayız, teröristlerle de karşılaşmayız. Karşılaştığımızda bile 15 Temmuz’da olduğu gibi yine üstesinden gelebiliriz. Devletimiz için, milletimiz için bu eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini diliyorum. Eğer bizler üzerimize düşen vazifeyi yerine getirebilirsek bir adım daha ileriye gidebiliriz. Daha fazlasını, daha iyisini yapma konusunda mücadele edersek bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkartırız” dedi.

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...