Milli Gururumuz Avrupa İkincisi Oldu

23 Eylül 2016 16:27

Polonya’nın Nowy Tomysl şehrinde gerçekleştirilen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda adeta Türkiye fırtınası esti. Erkekler 77 kg yarışan Ispartalı milli gururumuz Samet Coşkun koparmada 123 kg ile gümüş, silkmede 141 kg ile bronz toplamda 264 kg ile Avrupa üçüncüsü oldu.

Isparta’da 40 günlük kamp programının ardından 08-18 Eylül tarihleri arasında Polonya’nın Nowy Tomysl şehrinde organize edilen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’na katılan milli haltercilerimiz 10 altın, 11 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 39 madalya madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

23 ülkeden 320 sporcunun katıldığı Avrupa şampiyonasına Türkiye kafilesi 14 erkek ve 14 bayan olmak üzere toplam 28 sporcuyla katıldı.

ISPARTA’DAN YILDIZ DOĞUYOR

U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Ispartalı milli haltercilerimiz Samet Coşkun ve Mustafa Işık’ta ter döktü. Erkekler 77 kg yarışan Ispartalı milli sporcumuz Samet Coşkun koparmada 123 kg ile gümüş, silkmede 141 kg ile bronz toplamda 264 kg ile Avrupa üçüncüsü oldu. Milli Sporcumuz Samet Coşkun’un başarısı hem ülkemizi, hem de ilimizi gururlandırdı.

Milli Sporcu Samet Coşkun başarı da emeği geçen başta Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek olmak üzere, İl Müdürlüğü Halter Antrenörü Hüseyin Şensoy, milli takım antrenörlerine ve ailesine teşekkürlerine iletti.

Şampiyonada büyük bir heyecan yaşadığını belirten milli sporcu Coşkun, ülkemize ve ilimize madalyalar kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Coşkun, bundan sonraki hedefinin uluslar arası arenada altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

Öte yandan U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda ter döken Ispartalı Milli Sporcumuz Mustafa Işık ise Avrupa 5. si oldu.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Avrupa arenasında elde edilen başarılardan dolayı milli sporcular Samet Coşkun, Mustafa Işık ve Antrenör Hüseyin Şensoy’u tebrik etti.

 

Bu haber 1078 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...