“Asfalt plenti 6 ayda kendini amorti etti”

11 Aralık 2012 17:54

Isparta Belediyesi tarafından kurulan ve çevre dostu olarak bilinen yeni asfalt plenti bu güne kadar yaklaşık 110 bin ton asfalt üretti. Tam otomatik sistem ve doğal gaz ile çalışan fabrika yaptığı bu üretim ile kendisini de bir yılda amorti etti. Mucur ve bütüm karışımını otomatik olarak ayarlayan asfalt plenti hem kaliteden ödün vermeden hem de fazla israf etmeden asfalt üretimine devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın fabrikadaki çalışmaları yakından gördü,  yetkililerden bilgi aldı. Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın fabrikanın bu güne kadar ürettiği asfalt ile ilgili geniş bilgi verdi. Yapılan açıklamada fabrika bu güne kadar 110 bin asfalt ürettiği bildirildi.

Günaydın inceleme sonrasında basına da kısa bir değerlendirmede bulunarak, fabrikanın bir yılda kendisini amorti ettiğini ifade etti.

Günaydın açıklamasında, “Asfalt fabrikamızın çalışma kapasitesini ve şu ana kadar yaptığı üretimi görmek için burada incelemede bulunuyorum. Biliyorsunuz fabrikamızı doğaya zarar vermemesi için doğalgaz sistemli olarak inşa etmiştik. Bildiğiniz gibi fabrikanın kuruluşundan üretime geçtiği güne kadar birfiil başında durarak takip ettim. Bugün de üretime geçtiği günden itibaren yaptığı üretimi takip etmek için buradayım. Fabrikamızı 1 milyon 150 bin liraya mal etmiştik. Bu gün bu fabrikadan 96 bin 881 ton agrega, 4 bin 725 ton filler ve 4 bin 524 ton bitüm olmak üzere toplam 106 bin 130 ton asfalt üretimi gerçekleştirdik. Bu ürettiğimiz asfaltı araç ve gereçlerimizle şehrimizdeki caddelerimizde kullandık.

Bu yaptığımız üretimi bayındırlık birim fiyatı ile hesaplamış olduğumuzda 40 milyon liralık iş yapmış oluyoruz. Ancak biz bunu 9 milyon liraya mal ettik. Personel maliyeti ile birlikte 11 milyon liraya mal ettik. Ürettiğimiz bu asfaltı şehrimizdeki caddelerde kullanarak bu güne kadar66 kmyolumuzu asfalt kaplama gerçekleştirdik. Kurmuş olduğumuz bu fabrika ile belediyemiz ve halkımız 29 milyon lira kazanç sağlamış oldu. Fabrikamız sadece kendisini değil almış olduğumuz araç ve gereçlerimizi de amorti etmiş durumdadır.

İşte bu verimli ve dürüst çalışmanın bir örneğidir. Sadece bir fabrikamızdan 29 milyon lira kazanç sağlamış durumdayız. Bana bazen soruyorlar. Sen nereden buluyorsun bu paraları da bu kadar yatırım yapıyorsun diye. İşte sadece asfalt fabrikamızdan 29 milyon lira kazanç sağladık. Bu yıl hedefimiz olan80 kmasfalt kaplama çalışmasına ulaşmış bulunmaktayız. Gelecek yıl da tüm caddelerimizi ve sokaklarımızı asfaltlayacağız. Bunun için yeni araç gereçlerimizi satın alma yolundayız. Önümüzdeki yıl asfalt kaplama hedefimiz250 kmolacak. Siz bu kadar yatırımdan dolayı belediyenin ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın. İşte bunu yaparken hem kaliteli hem de en uygun maliyetle halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...