“Bundan sonra ehliyet ve liyakat önemli”

24 Eylül 2016 12:36

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü konuk olduğu “Ne Var Ne Yok?” programında “15 Temmuz hain darbe girişimi” ile ilgili açıklamalar yaptı. Birlik – beraberliğin önemi üzerinde duran Tütüncü şunları söyledi:

“Türkiye tarihinde ilk defa TBMM’nin bombalandığı bir ortam. TBMM’nin bombalanması bana göre artık meclisin idaresi yok demek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bombalanması artık Cumhurbaşkanı idare etmeyecek demek. 1980 ihtilalini yaşayanlar böyle darbe mi olur diyenler var. Ben köprülerin kapatılmasını uluslararası işgale hazırlık olarak gördüm.

Devlete yönetmeye talip olmak, kurarsınız bir parti, halk sizi kabul eder, çıkarsınız, bunun adı demokrasidir. Yönetmek olarak görmedim ben. 15 Temmuz’dan sonra devlet başkanlarının birbirleriyle olan trafiğin hızlanmasında şunu gördüm; bir ülkenin FETÖ’sü, bir ülkenin PKK’sı, bir ülkenin IŞİD’i. Herkes maşa olarak bir terör örgütünü kullanmış. 15 Temmuz’dan sonra bu örgütlerin deşifre olmasıyla bana göre Ortadoğu’da devletler aktif rol oynamaya başladı.

Bizim de Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Ama güvenlik sağlanacaksa Suriye bizim olmalı, gereken yapılmalı. Biz Kerkük, Musul’da petrol paramızı alamadık. Hak varsa bizim var. Acaba İslam Birliği mi kurulmalı diyorum. Veya bizim paktımız mı değişiyor. Bunlar bizim boyumuzu aşan şeyler. Ama bizi içlerine kabul etmeyip, ukalalıklarından boyun eğmeyen Avrupa’dan ziyade Asya Paktı’na ihtiyacımız var. Ama Asya Paktı mücadelesi veren Adnan Menderes asıldı. 15 Temmuz belki o yüzden bir milat. Ama bundan sonra ehliyet ve liyakat önemli. Onun, bunun adamı dememek önemli.

Kardeşim şaka değil, OHAL yaşıyoruz. Bu millet bu vatanına sahip çıktı. Birçok bilmediğimiz bilgi olabilir. Biz ancak yorum yapıyoruz. Devletin yasama, yürütme ve yargı organları var. Yasama organının görevi kanun çıkarmak. Bu halde hükümete devroldu. Yasama ve yürütmeye bağlı olan emniyet teşkilatının yapması gereken görevi, savcı, hakimin yapması gereken görevi oturduğu yerde puslu havada adam avcılığı yapmak, önüne gelen adamı veya belediyeleri vatan hainliği ile suçlamak doğru değil.

Ben de kusur olabilir; eksik yaparım, fazla yaparım, başka bir şey olabilir. Ama vatan hainliğinle suçlamak o adamın ağzını yırtarım. Bu da en tabi hakkım olması lazım. Herkesin bir istikbal beklentisi var, ülkesinden bir geleceği var, çocuğu var. Herkes Türk milleti için yaşıyor. Benim Türk vatandaşlığına aykırı ihanet içerisinde olduğum iddiasını bırak, sen kimsin. Bunu söylemek hakkım olmalı. Ortada suçlama vatan hainliği. Varsa bir bildiğin gidersin ilgili yerlerle paylaşırsın. Acilen pansuman yapılması gereken yerlere devletimiz yapmalı.

Cumhurbaşkanının 4 yaverinin 4’ünün de FETÖ’cü olduğu bir dönemdeyiz. Tehlike o kadar büyük. Ben onu bilemem. Ama bana vatandaş olarak düşen görev; FETÖ’cü olarak bildiğimi veya tehlikeli olarak gördüğümü ilgili makamlarla paylaşmaktır. Bana geldi soruldu, paylaştım.  Düne kadar 6 bakanlıkla eşdeğer dediğin Plan ve Bütçe Komisyonunun başkanını FETÖ’cü diye ithamlarda bulunacaksın, haddine mi! Buna da tepki koymalıyız. Herkeste bir sessizlik var.”

Tütüncü programda Yalvaç’a yapılan ve yapılacak hizmetleri de anlatarak, ilçeye ve belediye huzur geldiğini söyledi.

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...