Kütüphanelerde FETÖ temizliği

26 Eylül 2016 18:32

FETÖ’cü okul ve öğretmenlerden sonra FETÖ yayınevlerinin kitapları da temizlendi. Ders kitapları ile birlikte kütüphaneler de temizleniyor.

Dershanelerin kapatılmasıyla başlayan Milli Eğitim'de FETÖ temizliği süreci örgütle bağlantılı özel ve yurtların kapatılıp millileştirilmesi, FETÖ üyesi öğretmenlerin ihraç edilmesinin ardından ders kitaplarındaki temizlik ile devam etti. Temmuz ayında 16 milyon öğrenciye dağıtılacak ders kitaplarını yeni eğitim yılına hazırlamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, 58 ders kitabının yazarlarından bazıları FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilince FETÖ üyelerinin yazdığı kitapları tekrar incelemeye aldı. Isparta'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından devlet ve özel okullara gönderilen yazı ile okul kütüphanelerinde FETÖ temizliği yapıldı.

Okulların açılmasıyla başta ders kitapları olmak üzere yardımcı kaynak kitaplar ile okul ve sınıf kütüphanelerinde bulunan öykü ve roman gibi kitaplar öğretmenler tarafından FETÖ ile bağlantılı yayınevlerinin listesine göre tek tek ayrıştırıldı. İlk, orta ve lise kademelerinde kitap yazan bu isimlerin ihracı sonrası basılan kitapların tamamı imha edilerek geri dönüşüme gönderildi. Bakanlık, Türkiye genelinde içeriklerini tekrar gözden geçirdiği 250 milyona yakın kitabı, 19 Eylül'de okulların açılacağı tarihe kadar hazır hale getirdi. Açılış gününe yetişemeyen kitapların ise kısa sürede dağıtılacağı açıklandı.

Toplatılan ders kitapları arasında Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Coğrafya, Sosyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi zorunlu ders kitaplarının yanısıra, Diksiyon ve Hitabet, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Öğretim İlke ve Yöntemleri, İşletme, Karşılaştırmalı Dinler Tarihi, Spor ve Beslenme, Öğretmenlik Mesleğine Giriş gibi çeşitli sınıf ve alanlara ait dersler yer alıyor. Ayrıca 29 yayınevinde basılmış öykü, hikaye, roman gibi okul ve sınıf kütüphanelerinde yer alan kitaplar ve Sızıntı, Aksiyon gibi dergilerin aralarında bulunduğu 15 dergi de imha edilecekler listesinde bulunuyor.

TÜRKİYE genelinde 29 bin 629 kütüphanede de FETÖ temizliği başlatıldı. FETÖ üyeleri tarafından yazılan yada FETÖ'yle bağantılı yayınevleri tarafından basılan 672 kitap hakkında toplatma kararı verildi. Milli Eğitim Bakanlığı, OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile kapatılan dergi ve yayınevlerinin listesini 81 İl Valiliği'ne bildirdi ve listedeki kitap ve dergilerin tüm kütüphanelerden toplatılmasını istedi.

 

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...