Bilgisayar bilmeyen engelli kalmayacak

11 Aralık 2012 18:03

Beyaz Ay Derneği Isparta Şubesi tarafından organize edilen Görme Engellilere yönelik Bilgisayar Kursu, Derneğin Genel Başkanı olan Engelli Milletvekili Lokman Ayva’nın da katıldığı törenle açıldı. Şube Başkanı Aydemir, Isparta’da tüm görme engellileri bu kursa katılmaya davet ederek; “Bilgisayar bilmeyen  görme engelli kalmayacak” dedi. 

Konu ile ilgili olarak dün saat 11.30’da Kursun icra edildiği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde açılış töreni düzenlendi. Törene; Vali Memduh Oğuz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 22 ve 23. Dönem olmak üzere iki dönemdir Ak Parti İstanbul Milletvekili olan, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emin Pınar, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Başkan ve temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Engelli Derneklerinin Başkan ve üyeleri katıldı.

AYDEMİR;”2010 YILINDA BAŞLATTIĞIMIZ

ÇALIŞALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törenin açılış konuşmasını Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir yaptı. Aydemir konuşmasında; “Biz derneğimizi 2010 yılında açtık ve o günden bu yana aralıksız çalışıyoruz. Bu kursumuzdan önce KPSS kursu düzenledik ve özürlü kardeşlerimiz bu kursa devam ederek söz konusu sınavda daha iyi bir başarı yakaladılar. Bugün burada açılışını yapacağımız Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva beyin de katıldığı bilgisayar kursuna 10 görme engellimiz katılıyor. Kursumuz üç ay sürecek. Derneğimizce İş-Kur desteğiyle görme engellilere yönelik bilgisayar kursu projemize Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İş-Kur Müdürlükleri de destek veriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kurslar Turizm Müdürlüğü hizmet binasında verilecek. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere ilk etapta 10 Görme Engellimiz 3 ay boyunca bilgisayar kursuna katılacak. Kursu bitirenlere sertifika verilecek. Bilgisayarlar görme engellilere yönelik özel donanımlara sahip şekilde dizayn edildi” dedi.

ÖZCAN; “HEM BİLGİSAYAR ÖĞRENECEĞİZ

HEM İNTERNETE GİREBİLECEĞİZ” 

Kursiyerler adına bir konuşma yapan Görme Özürlü Tuğçe Özcan da konuşmasında; “Bu kursa katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böylece hem bilgisayar kullanmasını hem internete girmesini öğrenmiş olacağız. Bu bizim için son derece memnuniyet verici bir durumdur. Bu kursun düzenlenmesinde başta Dermek Başkanımız sayın Ahmet Aydemir olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AYVA; “HAYATA BOŞVERMEYİN SÜREKLİ ÇALIŞIN”

Törende daha sonra kürsüye Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva geldi. Ayva da konuşmasında, “Ben bu durumlara çok zorluklar içinde geldim. Ama yılmadım ve sürekli çalıştım – çabaladım. Onun için tüm engelli kardeşlerime buradan sesleniyorum sizler de yılmayın, hayatı boşvermeyin çalışın. Mutlaka başarılı olacaksınız. Isparta Şubemiz bugün sizlere çok güzel bir kurs düzenlemiş ve şimdi bu kursu hep birlikte açacağız. Ben, başta Şube Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum böyle bir organizasyon yaptıkları için” dedi.

VALİ OĞUZ; “BU KURS ÖZÜRLÜLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Törende son konuşmayı ise Vali Memduh Oğuz yaptı. Vali Oğuz da konuşmasında; “İnsanlar iki unsurdan meydana gelir. Birincisi beden ikincisi ruhtur. Bu ikisi birleştiği zaman insan nefsi oluşur.İnsan hayatı boyunca maddi ve manevi işlerle iştigal eder ve bu duruma göre de hesaba çekilir. Bugün burada özürlülerimiz için aslında çok güzel bir durum yaşanmaktadır. Çünkü onlar da bu kursa katılarak hayata tutunmanın mutluluğunu yaşayacaklardır” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından söz konusu kursun açılışına geçildi ve kursun açılış kurdelası Vali Memduh Oğuz ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva tarafından kesildi. Vali ve Ayva daha sonra kursa katılanlara kursla ilgili görüş ve düşüncelerini sordular.

 

 

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...