SP İl Divan toplantısı hafta sonu gerçekleşti

27 Eylül 2016 18:03

Saadet Partisi Isparta il Başkanlığının her ay yapmış olduğu il divan toplantısı haftasonu parti binasında yapıldı. Basın toplantısında İlçe Başkanları ve yönetimlerinin katılımıyla üyeler ile birlikte yapıldı. Basın toplantısında İl Başkanı Adem Oflaz şunları söyledi;

“Eylül ayı il divan toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Toplantımız iki gündem maddesiyle değerlendiriliyor. Birinci gündem maddemiz, Saadet Partisi Genel Merkez 6 ncı olağan kongre hazırlıkları başlıyor. Bunun ayrıntısını İl sorumlumuz Cevap bey değinecek. Birde ülke gündemi ile değerlendirmemiz var. O gündem değerlendirmesi ile de toplantımıza başlıyoruz.

Öncelikle 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılı açıldı bildiğiniz gibi. Camiamıza hayırlı olsun inşallah. Öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz inşallah. Onun haricinde terörle mücadelede şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Yıllardır ülkemizde birbiriyle sürekli savaşan ve çatışan iki strateji vardır. Bunlardan birincisi Türkiye’ye sahip çıkmaya çalışan Milli Görüş Ruhu, diğeri 1965 yılından beri sürdürülen ve 2001 yılında ayyuka çıkan İslâm’iyete ve İslâm dünyasına savaş açan sömürgeci ve haçlı zihniyetinin stratejisidir. İkinci strateji ülkemizde dış güçlerin istihbarat elemanları tarafından yürütülmekte, yönetilmektedir. Bütün bunların yanı sıra ülkemize kurulduğu günden beri bir Amerikan sistemi hakimdir. Ve bu sistem daima olayların ABD lehine  gelişebilmesi için içerde çalışan hain işbirlikçiler vardır. Bu hainler devlette, siyasette,  STK larda, basında, medyada vardır. Cemaatlerde vardır. Kısa ve öz ifade etmek gerekirse, Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın ifadesiyle, Siyonizm her taşın altını doldurmuştur. Bugün yaşananlara baktığımızda Milli Görüş uyarılarına devam edecektir. Haklılığı ortadadır. Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük bir kuşatma altındadır. Dost müttefik stratejik ortak ABD, AB, İSRAİL, NATO, ÜSLER, BOP, DİYALOG, yeniden gözden geçirilmeli. Bütün bunların kötü emellerine fırsat verilmemeli. Problemlerin ve çözümlerin tek adresi D-8 İslâm birliği kurulmalıdır.

İlimizde Tarım üretim, elmacılıktaki sıkıntıların giderilmesi için yetkililerin duyarlı olmasını diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu Cevat GENÇAY’da yaptığı konuşmada;

Değerli İl Başkanım, değerli arkadaşlar, çok değerli Hanım Kardeşlerim, Saadet Partisi İl sorumlusu olarak hepinizi saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Yapmış olduğumuz bu toplantımızın öncelikle Isparta’mıza Partimize, Ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Saadet Partisi 6 ncı Olağan kongresini yapma kararı aldı. Zaten kongre zamanımız gelmişti. Bu 6 ncı olağan kongremiz HAMLE VE ÇELİKLEŞME kongresi. Siyasetin her gün değiştiği bir ortamda artık Saadet Partisinin yıllardır söylemiş olduğu söylemlerin halk tarafından doğruluğu görülmektedir. Mesela Bize yıllardır Ergenekoncular dediler ama şimdi bizim ilk söylediğimiz noktaya geldiler. Yıllarca Esad’cı dediler, bizim ilk noktamıza yıllar sonra geldiler. Bunu da halkımız görüyor. Bu tür yanlışları inşallah değerlendirerek Saadet Partisi de yeniden bir hamle yaparak ve çelikleşmiş bir kadroyla bu kongresini yapma kararı almıştır.

Bu kongre yapılmadan önce bütün illerimizde işte bu il divan toplantısında olduğu gibi istişareler yapılmakta, hiçbir isim zikredilmeden, bütün üyelerimizin görevli arkadaşlarımızın fikirleri alınmaktadır. 1 Ekim’de Ankara’da buradan katılacak ekiple beraber, tekrar temayül yoklaması yapılmakta. Bu büyük bir salonda yapılacak Nazım Hikmet Kapalı spor salonunda bu toplantılara İl sorumluları, il başkanları, İl Müfettişleri, ilçe başkanları, büyük kongre delegeleri, Kadın kolları İl başkanları, Gençlik kolları İl başkanları, katılacaktır. Burada genel merkezimiz hiçbir isim zikretmeden, her kişiye görevli olan her kişiye, imza karşılığı yazılması için beşer kişi yazılması için kağıtlar verilecektir. Bu kağıtlara beşer kişi isimler yazılarak bir komisyon tarafından bu değerlendirilecek ve 30 EKİM de bir Genel Başkan başkanlık divanı ve Genel Kuruluyla kongremize gideceğiz.

Bu diğer partilerde olmaz. Diğer partilerde kişiler çıkar, insanlarda kişilerin arkasından gider. Ancak bizim partimizde, kişilerin hiç önemi yoktur. Bizim partimizi insanlara daha güzel nasıl anlatabilecek nasıl partimizi daha güzel  başarıya götürebilecek,  birisi tabanımız tarafından tercih edilir ve seçilir. İnşallah bu 30 Ekimde yapılacak olan bu kongreden sonra Saadet Partimiz şu anda canlılığın beş katıyla daha çalışmalara girişecektir ve milletimizin umudu olacaktır. Çünkü bizim 15 senedir söylediğimiz sözler daha kamuoyu tarafından yeni anlaşılmaktadır. Tâ 1992 yılında Rahmetli Erbakan Hocamız, “Bir gün Suriye’de iç karışıklık olursa, sıra Türkiye’dedir” dediği zamandan bu yana ne kadar zaman geçmiştir ama hala bu siyaset bunu anlayamamıştır. Biz bu siyasetin içindeyiz. Bunun gibi örneklerimiz çoktur. İnşallah bu kongreden sonra hem Türkiye’mizde hem Isparta’mızda yoğun bir çalışmaya girerek başarılı bir netice alacağız. Zaten bu milletin Milli Görüşten başka Saadet Partisinden başka kurtuluş yoktur.

Amerikayla, İsraille yönetilen partiler onların iş birliği olan partiler onlarla dost olan partiler bu ülkeye mutluluk veremezler. Bu milletin kendisi olan tarihi olan kültürü olan, Saadet Partisi ile bu millet huzura mutluluğa kavuşur. Yoksa başkaların payandası olmak başkaların uydusu olmak bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Şimdiye kadar da kazandırmadığı gibi. Onun için Saadet Partisi bu kongreyi en güzel bir biçimde yapacak ve halkımıza güzel bir şekilde çıkacak, halkımıza da bu partimize davet ederek, başarılı bir netice alacaktır. Ben kongremizin şimdiden Isparta’mıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum ve inşallah Türkiye’de güzel günlerin yakın olduğunu yürekten inanıyorum. Bütün Ispartalı kardeşlerime de sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 847 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...