Isparta´da her 100 memurdan 6´sı hakkında işlem yapıldı

27 Eylül 2016 18:05

FETÖ temizliği başladığından bu yana Burdur ve Isparta’da her 100 memurdan 6’sı hakkında işlem yapıldı. En büyük temizlik SDÜ’de gerçekleşti. Antalya’da bu oran yüzde 2.5 seviyesinde.

 Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Batı Akdeniz bölgesinde de devlet kurumlarında FETÖ temizliği sürüyor. Görevden uzaklaştırılan, açığa alınan ve iş akdi feshedilen memur sayısı artık binlerle ifade ediliyor. Hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılan devlet memurlarıyla ilgili rakamlar incelendiğinde terör örgütünün nüfusa oranla küçük şehirlerde daha fazla yuvalandığı gözleniyor. Batı Akdeniz'deki rakamlar Isparta ve Burdur'da memurların yüzde 6'sı, Antalya'da ise yüzde 2.5'i hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapıldığı gözlendi.

FETÖ YUVASI ÜNİVERSİTE

FETÖ yapılanmasının yoğunluğu ile dikkat çeken Isparta'da görevden uzaklaştırılan memur sayısı 901'e ulaşırken eski rektörü FETÖ davasında tutuklu yargılanan Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki haşhaşi yapılanması dikkat çekici boyutta çıktı. Isparta'da görevden uzaklaştırılan kamu personelinin 415'ini üniversite çalışanları oluşturdu.

BÜYÜK YOĞUNLUK

Isparta'da görevinden ihraç edilen ya da iş akdi feshedilen personel sayısı ise 620 oldu. Böylece hakkında idari soruşturma yürütülen memur sayısı bin 521'e ulaştı. Isparta'da görev yapan memur sayısının 25 bin 565 olduğu göz önüne alındığında yapılaşmanın yoğunluğu daha da ortaya çıktı. Isparta'daki her 100 memurun 6'sı FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle açığa alındı ya da iş akdi feshedilerek kurumlarından uzaklaştırıldı. Burdur'da da tablo çok farklı değil. Burdur'da FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle hakkında işlem yapılan memur sayısı da 782 oldu. Bunun 261'i ihraç edilirken, açığa alınan 521 kişiyle ilgili çalışmalar ise sürüyor. Toplam memur sayısı 12 bin 946 olan Burdur'da idari işlem yapılan memur sayısının toplam memurlara oranı da yüzde 6 oldu.

ANTALYA ALT SIRALARDA

Antalya'da ise bu oran daha düşük seviyede kaldı. Antalya'da görevden uzaklaştırılan memur sayısı 729 olurken, iş akdi feshedilen veya ihraç edilen personel sayısı ise bin 113'e ulaştı. Toplamda idari yönden işlem yapılan personel sayısı da bin 886 oldu. Antalya'daki toplam memur sayısının 73 bin 535 olduğu göz önüne alındığında, hakkında işlem yapılan memurların oranı yüzde 2.5 seviyesinde kaldı.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...