‘Isparta’nın Eyfel’i burası’

27 Eylül 2016 18:05

Davraz Kapalı Pazar Yeri’nin 2.etap çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Günaydın, burayı tamamen yıkıp güzel bir çarşı projesi sunduklarını ancak esnafın burayı kabul etmediğini belirtti.

Buradaki çalışmaların 1 ay sonra biteceğini dile getiren Günaydın, “Adeta burası Paris’in Eyfel’i gibi. Bizim boyutumuza göre de bizim Eyfel’imiz de bu” dedi.

Davraz Kapalı Pazar Yeri’nde 2.etap çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı. 2.etap çalışmaların olmayacağını zannedenlerin eleştirilerde bulunduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şimdi artık buraya ne güneş ne de yağmur girecek” dedi.

ŞİMDİ BURAYA NE GÜNEŞ NE DE YAĞMUR GELECEK

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Günaydın, “Davraz Mahallesi’nde burada güzel bir merkezi halk pazarı inşasını yaptık. Birinci etapta yüksek etaplı bir proje uygulandı. Çünkü alçak, havadar olmayan, basık şeyler insan sağlığına ve insan görüş perspektifine hoş anlamlar vermiyor.

Bizde hem anıtsal hem de fonksiyonel olsun ve Isparta’nın münasır bir çarşısı olsun düşüncelerini birleştirerek, karşımıza bu tasarım çıktı. Bunun birinci kademesini yaptık. Geçmişte ikinci kademelerini bilmediklerini için vatandaşlar, fırsatı ganimet olarak tenkit durumuna geçmişlerdi. Onları tatlı bir hata olarak kabul ediyorum. Yağmur, sel giriyor diyorlar. Şimdi buraya ne güneş ne de yağmur gelecek.

Bunu önledik. Uçan payandalar kurduk. Bunlar saçak görevi yapıyor” dedi.

1 AY SONRA BİTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Pazar yerinin Türk milletinin özgürlüğünü simgelediğini dile getiren Belediye Başkanı Günaydın, şunları söyledi: “Bizim Isparta olarak bir şanımız var. Bir teknik özelliğimiz var. 10-12 metre yüksekliğinde çelik kolonlara yaptığımız teknik sistem. Bu mühendislik olayıdır. Fırtına burayı göçürür dediler. Ama burasını

2-3 sene fırtına göçüremedi. Başlayalı 3,5 ay aldı. 1 ay sonra bitireceğimize inanıyorum.

YENİ PROJE ÇİZDİK ESNAF İSTEMEDİ

Adeta burası Paris’in Eyfel’i gibi. Bizim boyutumuza göre de bizim Eyfel’imiz de bu. Güzel bir çarşımız oluyor. Uçan payandaları bugüne kadar neden yapmadınız sorusu da olabilir? Bu uçan payandalar baştan projemizde vardı. Şayet olmazsa uçan payandaları o zaman yapalım dedik. Uçan payandaları yapmadan önce tüm çarşıyı yıkıp, Türk çarşısına uygun 2 ayrı proje çizdik. Antalya’dan gelip burada alışveriş yapacakları sistemi düşünmüştük. Esnaflarımıza bunu 5-10 kez anlattım. Fakat 2 tane esnaf para kazanıyorum diye antipropaganda yaptı. Diğer esnaflar da ses çıkarmadı. Seçimlerde halk ne isterse ben onu yaparım demiştim. Halk istemedi ben de yapmadım. Seçim öncesi propaganda yapanlar 1 ay sonra gelsin baksınlar.”

 

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...