“Orman Yangın sezonu 12 ay”

27 Eylül 2016 18:06

Isparta’da yangın sezonu boyunca 20 yangın meydana geldiğini ifade eden Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi,” “Yangın sezonu normalde 12 ay. Yangın çıkmayacak mevsim yok, bu bir gerçek. Ama yangının daha çok risk oluşturduğu sezon Mayıs-Ekim ayları arasında. Bunun da en yoğun olduğu sezon Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır” dedi.

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının normal değerlerinden yüksek geçmesi ve bazı duyarsız vatandaşlar nedeniyle Türkiye genelinde orman yangınları meydana geldi. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, yangın sezonunda Isparta’da meydana gelen orman yangınları hakkında bilgi verdi.

EN YOĞUN YANGIN AYLARI TEMMUZ-EYLÜL ARASI

Yangın sezonunun 12 ay olduğunu belirten Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, yangınların en çok risk oluşturduğu zamanların Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olduğunu ifade etti. Tüfekçi, şunları söyledi: “Yangın sezonu normalde 12 ay. Yangın çıkmayacak mevsim yok, bu bir gerçek. Ama yangının daha çok risk oluşturduğu sezon Mayıs-Ekim ayları arasında. Bunun da en yoğun olduğu sezon

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Çünkü istatistiklerimiz o ayları gösteriyor.

DEREBOĞAZI’NDAKİ YANGINI HELİKOPTERLER ARACILIĞILA SÖNDÜRDÜK

Allah’a şükürler olsun 2016 yılını en tehlikeli dediğimiz sezonu çok büyük sıkıntı ile karşılaşmadan atlattık. Tehlikeli noktalardaki yangınlarımız çıktı. Örneğin Dereboğazı dediğimiz havzada bir yangın çıktı.

Arkadaşlarımızın dumanı erken fark etmeleri ve ekiplerimizin olay yerine kısa sürede intikal etmesi neticesinde, Allah’ın yardımıyla erkenden bastırdık ve tehlike oluşturmadan önüne geçtik. Sütçüler’de tehlike arz eden yangın oldu. Bu 5 hektar 50 dönüm kadar alanda etki gösterdi. Sebebini bilemiyoruz ama Manavgat hududunda dere içerisinde çıkmış bir yangındı bu. Normalde insanların orada

bulunmaması gereken bir yer. Yangınla yolun uzaklığı 2 kilometre kadar bir mesafeydi. Yangına su ulaştırabilmek için bin 700 metre hortum serdik. Orada asıl yangını da helikopterlerin vasıtasıyla söndürdük.

20 YANGIN ÇIKTI

Alansal bazda çok büyük yangınımız olmadı. Isparta ili dahilinde toplam 20 adet yangınımız çıktı. Bunlar çok büyük alan teşkil etmedi ve önüne geçtik. O bakımdan mutluyuz. İnşallah sezon sonuna kadar başka yangınlar çıkmaz ve bu şekilde yılı bitiririz diye ümit ediyorum.”

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...