MERHUM ŞEVKET DEMİREL DUALARLA ANILDI..

27 Eylül 2016 18:10

Geleneksel Karpuz Festivali Pazar günü  İslamköy Ovasında yer alan ORKAV Tesislerinde yapıldı. Demirel Ailesinin tüm fertlerinin misafirleri karşıladığı  Festivale başta Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Günaydın’ın yanı sıra çok sayıda Isparta’dan ve çevreden gelen davetliler katıldı.

Festival Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra Şevket Demirel’in geçtiğimiz yıllarda Festival konuşmaları sinevizyon aracılığı ile davetlilere izlettirildi.

Şevket Demirel geçen yılki açış konuşmasında “ Karpuz Festivalini biz karpuz reklamı için yapmıyoruz. Asıl amacımız toprağa bağlı Türk köylüsünü, aydınını ve Türk yatırımcı sermayesini toprağa döndürmek, çekmek içindir. Çalışma kar ister, yüksek verim makinalaşma ile mümkündür. Buradaki işletmemizde her türlü yeniliği Amerikada da olsa, Çin’de de olsa buraya getiriyoruz. Çiftçimize gösteriyoruz. Burası da  üretimini yapıyor. Türkiye’nin üretimine katkıda bulunuyoruz.

Katılımınız için teşekkür ediyorum.  Allah gelecek seneye daha sıhhatli, noksansız, memleketin  başındaki belalardan kurtulmuş olarak, yeni doğmuş bir çocuk gibi ortaya çıkmasını, bu toprakları  sevmesini ve karnını doyurmasını, refah seviyesini artırmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum”

Festivale katılanlara Şevket Demirel’in özel  olarak önerdiği odun ateşinde pişmiş patlıcan musakka, kavurma et, bulgur pilavı, helva ve mısır  ikram edildi.                    

Karpuz Festivalinin ilk karpuzlarını Vali Şehmus Günaydın ve  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın keserek protokol masasında yer alan davetlilere ikram ettiler.

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...