SDÜ Öğrencilerinden Gurur Veren Proje

28 Eylül 2016 18:00

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu altı mühendis, sağlık sektöründe ses getirecek bir proje geliştirdi.

SDÜ’nün genç mühendisleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından aldığı 100 bin liralık destekle, telefondan yönlendirilebilen, hastanelerde hasta yemekleri ile sterilizasyon malzemelerini el değmeden taşıyabilecek bir robot üretti. Çizgi izleyen robot şeklinde tasarlanan “Otomatik Yönlendirmeli Araç Sistemi” isimli robot, Hastane koridorlarına ve asansörlere yerleştirilen çizgileri takip edecek, yazılan kodlarla verilen talimatları yerine getirecek. Ayrıca, sabit istasyon üzerinden araçların görüntüleri ilerleyen zamanlarda da incelenebilecek.

AR-Ge ve prototip çalışmaları biten, ilk testleri başarıyla geçen araç hakkında bilgi veren Proje yürütücüsü ve SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, endüstriyel robotlar yapma amacıyla beş mühendis arkadaşı ile SDÜ Göller Bölgesi Teknokentinde kurdukları firmada çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Alakuş, daha önce yaptıkları elektrikli araçlar ile robot sistemlerini birleştirerek sağlık sektöründe önemli kolaylıklar sağlayacak robotik araç tasarladıklarını söyleyerek projenin tamamlanmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...