Eczacılık mesleğinde sorunlar yığını

28 Eylül 2016 18:01

Mali Kongrede konuşan Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, "Meslektaşlarımızın sıkıntıları yıllardır devam etmesine rağmen hastalarımıza ve yakınlarına gönülden en iyi hizmeti vermektedirler'' dedi.

Eczacılar Odası Mali Kongresi Cumartesi günü Odanın toplantı salonunda yapıldı. Saat 14.00de başlayan toplantının açılışında bir konuşma yapan Oda Başkan Saygın Garğın hem ülkenin hem de eczacıların zor günlerden geçtiğini söyledi. Garğın özetle şunları söyledi:

Değerli arkadaşlar; Ülkemiz zor günlerden geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimi ve TBMM'nin bombalanması kabul edilemez.

Darbe girişiminde bulunanları şiddetle kınıyorum. Eczacı olarak bizler de zor günlerden geçiyoruz. Meslektaşlarımızın sıkıntıları yıllardır devam etmesine rağmen hastalarımıza ve yakınlarına gönülden en iyi hizmeti vermektedirler.

Burada genç arkadaşlarıma sesleniyorum; Kendinizi geliştirmelisiniz. Böylece hastalara ve yakınlarına çok daha iyi hizmet verebilirsiniz."

Eczacılar Odası Başkanı Garğın, faaliyet raporunda özetle şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Gündemimizi ağırlıklı olarak; kemoterapi ilaçlarının hastane eczanelerinden verilmesi, SUT'daki değişimler, İş Sağlığı ve Güvenliği, Eczane çalışma saatleri, SGK protokol görüşmeleri, muvazaa ile mücadele, bölge hastanesi yerleşkesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler ile ilgili konular meşgul etti.

Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi ile Başkan ve Yönetim Kumlu üyelerimizin katılımıyla, toplantılar yapılarak bölgesel ve yerel bazda sorunlar görüşülmüş, çözümler aranmış, mesleğimiz adına çalışmalar yapılmıştır. Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde yapılan itiraz komisyonu toplantıların Ecz. Saygın Gargm ve Ecz. Mustafa Ünlü katılarak bölgedeki tüm meslektaşlarımızı temsil etmiştir.

Kan ürünleri, faktör, diyaliz reçeteleri, iç güvenlik er/erbaş reçeteleri, jandarma, cezaevi, sosyal hizmetlere bağlı kuramların reçetelerinin sıralı dağıtımı devam etmiş, Süleyman Demirel Üniversitesi onkoloji ve yatan hasta bölümü reçeteleri TL bazmad eşit olarak dağıtımı yapılmıştır.

Odamızın Modernevler Mahallesi'nde bulunan taşınmazının satışı için komisyon kurulmuş ve 16 Mart 2016 tarihinde kamuya açık ihale düzenleyerek satış gerçekleştirilmiştir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının yapmaya başladığı Isparta Ekonomi Kampüsü'nde odamıza yeni hizmet yeri kazandırmak üzere görüşmeler yapılmış ve protokol imzalanmıştır. Bu protokole göre bu dönem içerisinde yaklaşık yüzde 75'ini ödeyerek oda hizmet binası için meslektaşlarımıza herhangi bir yük getirmeyecek şekilde ödemeler gerçekleştirilmiş olup kalan yüzde 25'lik kısmı için ise yine meslektaşlarımıza herhangi bir yük getirmeden kazanım sağlanması planlanmaktadır."

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...