İlk Dersi Şengöl Verdi

29 Eylül 2016 16:45

            Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO)’nun yeni akademik yılı törenle başladı.

 Törende ilk dersi veren Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “2016-2017 eğitim öğretim yılının sizlere başarılar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye’deki sizin yaşıtınızdaki öğrencilerin içinde pek çoğundan şanslı insanlarsanız. Biz de şehir olarak şanslıyız ki sizler de bizleri tercih ettiniz. Eğirdir’i pek çoğunuz ilk defa görüyor. Eğirdir, çok kimsenin söylediği gibi Anadolu’nun ücra bir ilçesi değil. Evet çok severek, övünerek söyleyebiliriz ki hepimiz Anadoluluyuz... Eğirdir, bu ülkenin küçük butik bir şehridir. Yani Eğirdir’de her şey mini, küçük ve yaşayan insan sayısı da 20 bin civarındadır. Eğirdir, emniyetli bir yerdir. Eğirdir’de kapınız açık kalsa hırsız gelip size uğramaz. Yılda 1-2 hırsızlık olsa bile kaynak dışarıdandır. Eğirdir’de kavga gürültü de çok azdır. Herkesin işi vardır. Herkes birbirine medeni derecede saygılıdır. Okulların kurulduğu günden beri öyle veya böyle düştük, kalktık, geldik, 1989’dan beri yaklaşık 40 yıldır Eğirdir Belediyesinin yönetiminde bulundum. Gördüğünüz her şey de benim tuzum var. Okullarımıza da çok katkılarım oldu. Yıllardır sizden önce gelip geçen ekibin arkadaşlığını yaptım. Benim de siz yaşlarında torunum var. Dolayısıyla sizleri o torunum gözüyle görüyorum. Sizleri seviyorum” 

Kız öğrenci sayısının fazla olduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Ömer Şöngöl: “Burada nüfusun genelde kızlarımızdan olması ayrıca sevindirici. Böyle bir sağlık sektörünü seçmeniz hem bizlerin açısından, hem sizler açısından sevindirici. Yapabileceğiniz bir kol olması da çok güzel. Biz kadın, kız dediğimiz de aklımıza annemiz gelir. Tertip, düzen, bakım sevecenlik gelir. Bizler de sizleri geleceğin sağlık adayları, anne adayları olarak görüyoruz. Daha iyi işler tutacağınızın kanaatindeyim. Sizlerleyim. MYO olsun, yönetim bazında olsun iyi ilişkilerimiz var. Tabi yasaların bize izin verdiği ölçüler doğrultusunda okulların bazı hizmetlerini seve seve yapıyoruz. Sizlerin de en küçük bir talebiniz olursa okul aracılığıyla veya direkt olarak bize ulaştırdığınızda muhakkak değerlendirilecektir. Her dönem, bir çok arkadaşınız bizleri ziyaret eder. Yardım edilebilecekse yardımcı oluruz. Tabi sizler yenisiniz. Birkaç ay sonra Eğirdir’i ve Eğirdir’liyi öğreneceksiniz" dedi.

Eğirdir’in geçim kaynağı olan Elmadan da bahseden Başkan Şengöl, “Eğirdir’de halkın %95’i elmayla uğraşıyor. Dünyanın en kaliteli elması Eğirdir’de yetişiyor. Yıllık üretimimiz 1 milyon ton. Dolayısıyla Türkiye’de yenen 4 elmadan biri Eğirdir elmasıdır. Sizler de burada daha taze ve kaliteli elmaları afiyetle yersiniz” dedi.

Konuşmalarında Turizme de değinen Şengöl; “Turizmde az çok gelirimiz var ama, 60’lı yıllara kadar dış turizmdendi bu gelirimiz. Turizm denen şey Türkiye’de yerele indiğinde yerli turist şimdi Eğirdir’e daha çok getiri sağlıyor. Daha çok ziyaretçi geliyor” dedi.

Başkan Şengöl konuşmalarının sonunda “beni bir dedeniz, babanız gibi görebilirsiniz. Soracağınız soruları rahatlıkla sorabilirsiniz, biliyorsam cevaplarım bilmiyorsam kusara bakmayın arkadaşlar derim. Yeni eğitim öğretim yılınız hepinize hayırlı uğurlu olsun. Ne zaman isterseniz kapımızı çalabilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra öğrenciler akıllarına takılan soruları Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e sordular.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 2016-2017 akademik yılı açılış töreni  Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e okula yapmış olduğu desteklerden dolayı plaket takdimi ile devam etti. Şengöl’ün plaketini Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur takdim etti.

Eğirdir SHMYO’da Engelli Bakımı (1. 2. sınıf, 1. ve2. Öğretim), İlk ve Acil Yardımı (1. 2. sınıf, 1. ve2. Öğretim), Sosyal Hizmetler Bakımı (1. 2. sınıf, 1. ve2. Öğretim Yaşlı Bakımı (1. Ve 2. Sıf 1. Öğretim) olmak üzere 4 branş bulunuyor. Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 650 öğrenci öğrenim görüyor.

 

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...