AUTOSHOW Isparta’da

29 Eylül 2016 16:59

ISPARTA AUTOSHOW 2016 (3. Otomobil, Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları Günleri) Organizasyonu 06-09 Ekim 2016 tarihleri arasında Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenecek.

Konu hakkında ilgili fuar yöneticilerinden şu açıklama yapıldı; “Isparta ve Göller Bölgesinin en büyük fuar ve kongre merkezi olan Gökkubbe, Batıkent Mahallesinde 50 dönümlük bir alanda, 9000 m2 kapalı, 4500 m2 açık sergileme alanına sahiptir ve şehir merkezine 3 km mesafede bulunmaktadır. Otopark, kafeterya ve sosyal alanları ile birlikte her türlü donanıma sahip olan Gökkubbe fuar merkezi, ziyaretçilerin kolay ulaşabileceği bir noktada olması sebebiyle ziyaretçi yoğunluğunu artırma noktasında da önemli bir unsur olacaktır.

NEDEN ISPARTA?

Göller Bölgesinin önemli bir merkezi olan Isparta, her geçen gün büyüyen, gelişen ve modernleşen yapısıyla birlikte Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri arasında 1. sırada (TÜİK araştırması) bulunmaktadır. Özellikle bölgedeki Üniversitelerin ekonomik katkısıyla birlikte, tarım ve ticari alanlardaki gelişmeler, 5 yıldızlı oteller, AVM'ier, Davraz Kayak Merkezi, inşaat ve yapı sektörlerindeki atılımlar gibi unsurlar sayesinde Isparta, Göller Bölgesinin cazibe merkezi olmaya devam edecektir. Tüm bu ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelerin Otomotiv sektörüne yansımaları da her geçen gün artmaya devam etmektedir. Tüik verilerine göre Türkiye'deki toplam araç sayıları sıralamasında (Nüfus yoğunluğu oranı) Burdur 2.(% 40.01) Antalya 3.(% 39.36) Isparta 6.(% 32,93) sırada bulunmaktadır. Isparta ve Burdur illerinin Antalya'ya yakın olması da otomotiv tercihlerinde önemli bir rol oynamaktadır.

 ORGANİZASYON HAKKINDA

 06-09 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyonda hedef; Isparta ve Burdur'un ilçeleriyle birlikte Göller Bölgesinin tamamına ulaşmaktır. Çalışmalarımızın tüm yoğunluğu da bu doğrultuda gerçekleşecektir. 2004 ve 2005 yıllarında Isparta'da düzenlediğimiz Auto Show organizasyonlarına, o zamanki mevcut organizsyon merkezinin sektör için yeterli olmamasından dolayı ara vermek zorunda kalmıştık. Bugün ise bölgenin en büyük ve modern alanına sahip olan Isparta'da, Gökkubbe'nin altında tekrar bir arada yeni başarılara doğru koşmaya hazırlanıyoruz. Başta Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDIN'ın, her türlü desteği vereceğini belirtmesi ve Isparta'nın bu tarz organizasyonlara olan ilgisinin de üst seviyelerde olması ile birlikte başarılı bir organizasyonun gerçekleşmesi yönünde her türlü çalışmalar yapılacaktır.

Yerleşim planı hazırlıklarında öncelikle binek otomobil firma ve markalarının projelendirilmesiyle birlikte ticari araç firmalarının da yerleşimi sağlanacaktır. Tüm markaların en son modelleriyle yer almalarını hedeflediğimiz Isparta Auto Show'da sergilenecek olan otomobiller ile birlikte, otogaz sistemleri, oto iç dizayn ve aksesuarları, motosiklet ve bisiklet, oto aksesuar ve yan sanayi firmaları, banka ve sigorta şirketleri ile sektörel dergi ve yayın organlarının da organizasyonda yer alacak olmaları, ziyaretçi potansiyelinin artmasında etkili olacaktır.”

 

 

Bu haber 992 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...