1,5 Milyon TL’lik kredinin 300 bin TL’lik faizi KOSGEB’den

30 Eylül 2016 18:02

Üretime katkı sağlayan KOSGEB’in “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” başvuruları başladı. İmalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak Kredi Faiz Desteği uygulayacak. Son başvuru günü 3 Ekim Pazartesi.

ÜST LİMİT 1,5 MİLYON TL

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” programı kapsamında kullanılacak kredi üst limitinin 1,5 Milyon TL olduğunu belirterek, 300 bin liralık kredi faizinin tamamının KOSGB tarafından ödeneceğini bildirdi. Yıldırım, “KOSGEB imalatçılara 19 yıl destek verdi. Sonra diğer KOBİ’lere de destek verir hale geldi. Bu sene imalatçılara yönelik çok önemli programlarımız yürürlüğe girdi. Şimdi de yeni bir program olarak kredi faiz desteği yürürlüğe girdi. Bu kredi faiz desteği makine teçhizat için verilen bir destek. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler bundan yararlanabiliyor. Tabi yeni ve yerli makine teçhizat almak isteyen firmalar bundan faydalanacaklar. Bu kredi için biz faiz desteğini tamamen karşılıyoruz. Ayrıca Teminat sağlamada sıkıntı söz konusu ise protokol kapsamında Kredi Garanti Fonu kolaylıklar sağlıyor” şeklinde bilgi verdi.

KOSGEB üreticilerin yüzünü güldürecek bir destekleme projesiyle vatandaşların karşısına çıkıyor. Üreticilerin işletmelerinde kullanacakları makine ve teçhizat alımları kapsamında 2016 yılı Makine, Teçhizat Kredi Faiz Desteği hayata geçti. Destekleme konusunda bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, KOSGEB işletme başına kredi üst limitinin 1,5 Milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı. Yıldırım, şunları söyledi: “KOSGEB imalatçılara 19 yıl destek verdi. Sonra diğer KOBİ’lere de destek verir hale geldi. Bu sene imalatçılara yönelik çok önemli programlarımız yürürlüğe girdi. Şimdi de yeni bir program olarak kredi faiz desteği yürürlüğe girdi. Bu kredi faiz desteği makine teçhizat için verilen bir destek. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler bundan yararlanabiliyor. Tabi yeni ve yerli makine teçhizat almak isteyen firmalar bundan faydalanacaklar. Bu kredi için biz faiz desteğini tamamen karşılıyoruz. KOSGEB işletme başına kredi üst limitini 1,5 Milyon TL olarak belirledi.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ 36 AY ÖDEMELİ

Sıfır faizli bu programda alınan 300 bin liralık kredinin tamamını KOSGEB karşılayacak. Üst limit 300 bin lira. Kredi vadesi ilk 6 ay ödemesiz, sonraki dönemde 3’er ay eşit taksitler halinde toplam 36 ay ödemeli olacak. Programda 8 banka var. KOSGEB’in internet sayfasından gerekli bilgiler edinilebilir.

TEMİNAT İÇİN KREDİ GARANTİ FONU KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için de Kredi Garanti Fonu da programda yer alıyor. Teminat sağlamada sıkıntı söz konusu ise protokol kapsamında Kredi Garanti Fonu kolaylıklar sağlıyor. krediden yararlanmak için ilk başvuru KOSGEB’e puanlama sonrası bankalara yapılacak. Şuanda başvuru başlamış durumda. 3 Ekim’de de son bulacak.”

 

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...