“CHP bu ülkenin birleştirici gücüdür”

30 Eylül 2016 18:03

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy; partisinin benimsediği ilkelerin Türkiye için çok önemli olduğu konusunda FETÖ/PDY darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylarla daha çok kendini gösterdiğini belirterek, mağdur olan vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Ersoy’un açıklaması şöyle: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin benimsediği ilkelerin Türkiye için çok önemli olduğu bu FETÖ/PDY darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylarla daha çok kendini göstermiştir. Yaşanan olaylar CHP'nin ilkelerinin, değerlerinin, temel zihniyetinin, anlayışının Türkiye için ne kadar önemli, ne kadar değerli olduğunu kanıtlamıştır.

Ülkenin terör konusunda içine sürüklendiği kabul edilemez manzara, yolsuzluklar ile ilgili olarak bir devlet krizi haline dönen çürümüşlüğün ortaya çıkışı ve Türkiye’nin yıllarca yanlış politikalar izlendiği için devletin içinde bir çetenin etkin noktaya gelmesini anlayışla karşılayan bir devlet yönetiminin, bütün bunların sonucunda ortaya çıkan kriz Cumhuriyet Halk Partisinin temel ilkelerini, temel politikalarını, Türkiye’nin ne kadar sahiplenmesi gerektiğini gösteriyor.

Biz ezilenin, haksızlığa uğrayanın ,mazlumun kimliğine bakmayız. Mağdur olduğunu ifade eden vatandaşımız bize geliyor, biz önce onlarla ilgili bir araştırma yapıyoruz. Çünkü bu konuyu suiistimal edenler de olabilir. Darbecilerle sonuna kadar mücadele edilmeli ama bunu yaparken konu cadı avına dönüştürülmemeli ya da masum insanlar mağdur edilmemeli. İşte biz bu konuda mücadele ediyoruz. Bize dert yanan ve süreç içerisinde mağdur olduklarını kaydeden vatandaşı dinliyoruz. Onların şikayetlerinin, taleplerinin yer aldığı dilekçeleri de partimizin genel merkezine gönderiyoruz. Gelenler arasında CHP’ye oy vermeyenler de var. İşte CHP’nin önemi bu yöndeki olaylarla da ortaya çıkıyor. CHP bu ülkenin birleştirici gücüdür. Mağdur olan vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Kimseyi ayırt etmiyoruz. Bu konu çok hassas bir konu.

Genel Merkezde iki ayrı çalışma grubu da bu konuda çalışıyor. Sivil alanda Milletvekili İlhan Cihaner, askeri konularda da Dursun Çiçek, çalışma ve araştırma gruplarının başında yer alan ve mağdur olduklarını belirten vatandaşlarımızı dinliyorlar. İnşallah bu süreçte kurunun yanında yaş da yanmaz. Biz CHP olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bu insanların hepsi suçlu olması dolayısıyla açığa alınmış değildir. Bunlar tedbiren açığa alınmış insanlardır. Çeşitli nedenler vardır. Bağlı bulunduğu birimin başında bulunanlarla ilgili tedbirler vardır. Dolayısıyla böyle bir tedbirin sonucu geçici çıkartma işlemi yapılanlar var. Bunlar acil bir şekilde değerlendirilecek. Bu işlerle hiçbir alakası olmayan terör örgütü ile ilintili olmayan arkadaşlarımızın mağdur olmalarının önüne geçilecektir. Bunu ne kadar çabuk yaparsak o kadar iyi olacaktır. Ama OHAL süresi içerisinde mutlaka çözüleceğini düşünüyorum. Dolayısıyla buradan pozitif bir enerji alarak çıktık. Böyle işlerle alakası olmayanların hiçbirinin üzerinde böyle bir yükün kalmasını bizde istemiyoruz ona müsaade etmeyiz.

 Bir çoğunun emekli olma hakkı var ama burada önemli olan para, pul, iş kayıpları değil kendilerinin böyle bir yakışıksız, hiç hak etmedikleri bir suçlamayla işine son verilmesini kabul etmiyoruz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın bir çoğunun suçsuz ve günahsız olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızdan bu tip ilişkiler içerisinde olan, günahı olan varsa hiç bir tanesine de kefalet olma gibi de bir derdimiz de yok. Günahı olan,suçu olan varsa onlarla ilgili yasanın emrettiği ne varsa yapılsın. Ama suçu ve günahı olmayan bugüne kadar hayatı boyunca dik durmuş Atatürkçü, Laik Demokrat ve dik durmuş insanların işlerine bu sebeple son verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu tip örgütlerle ilişkisi olanlar ve kendisini kamufle etmek isteyen insanlar başka insanları ve çok sayıda insanı bu konuda suçlayarak kendilerine bir alt zemin oluşturmak ve kendilerini aklama çabası içerisindeler. İhbarların büyük bölümünün böyle yapıldığı kanaatindeyiz.

Bizim bugüne kadar demokrasi, insan hakları adına cumhuriyetin temel ilkeleri üzerinde yapmış olduğumuz mücadele aşikardır. Bu kanlı terör örgütü ile birlikte bizim arkadaşlarımızın ve üyelerimizin ve bu örgüt ile hiç bir alakası olmayan mağdur edilen vatandaşlarımızın isminin anılmasını asla kabul etmiyoruz. Bunu zul sayarız ve bu bizim için ağır bir hakarettir. Gazi Meclisimize saldıran, insanları sokakta katleden veya bugün ülkenin bölünmez bütünlüğünü zora sokacak, o bütünlüğe saldıracak bir yapıyı kınadığımızı herkes biliyor. Bizim öyle bir örgütle asla yakınlığımız hiç olmamıştır, olmazda. Bunu asla kabul etmeyiz. Beklentimiz burada yapılan  yanlışlıkların  olduğunun görülmesi ve bunun en kısa zamanda düzeltilmesini bekliyoruz. Onursuz insanlarla onurlu insanların ayrılmasını talep ediyoruz.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhuriyet Halk Partisi, OHAL uygulamaları sırasında oluşan mağduriyetlerle ilgilenmek için Mağdur Aileler Sekretaryası oluşturdu. CHP Genel Merkezi OHAL’in ilan edilmesinin ardından artış gösteren şikâyetleri öğrenip mağduriyetleri gidermek için köprü işlevi üstlenerek kendilerine gelen bilgileri Başbakanlık yetkililerine iletiyor. Konuyla ilgili bugüne  kadar İl Başkanlığımıza  400 kişiden fazla mağdur edildiğini beyan eden vatandaş  müracaat etmiştir. Bunlar genelde OHAL sonrası görevlerinden uzaklaştırılan kişiler ve aileleridir.

Darbe girişiminde bir eylemi olmayan insanların tutuklanıp, açığa alınan veya ihraç edilenler var. Şayet eğitimciler de, hakim ve savcılar da askeri komuta sistemi içerisinde eyleme karışmak zorunda kalan askerler bu suçlu havuzundan çıkarılırlarsa bizde millet olarak,  gerçek FETÖ'cü militanların yargılanmaları konusunda her türlü desteği vermeye hazırız.

Müracaat edenlerin hepsinin mağdur olduğunu da düşünmüyoruz. O nedenle iki yöntem uyguluyoruz. Birincisi avukatları ile temas kuruyor ve dosyayı sorguluyoruz. Oturdukları bölgeye ve çalıştıkları kurumlara sorarak onların araştırma sonuçlarını bekliyoruz. Acele etmiyoruz. Yapılan haksızlıklar, mağduriyetler var. İyi ayıklamak lazım. Bu arada gerçek suç örgütü FETÖ militanlarının da aralarına sızdığını düşünüyoruz. O nedenle ceza evinde tutuklu olmalarına rağmen mağdur olanlara diyoruz ki biraz sabırlı olun. Dolayısı ile en kısa sürede yargı ayağa kalkacak. Devletin silahlı kuvvetleri, MİT'i ayağa kalkacak, Cumhuriyetin kurumu haline gelecek. Dolayısıyla adil yargılanacaklar bunun garantisini veriyoruz. Adil yargılamayan hakim ve savcıları önce biz deşifre edeceğiz.

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...