‘Isparta geriye gidiyor’

3 Ekim 2016 18:06

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, 20 yıldır yaklaşık her ay Ankara’ya gittiğini belirterek, “Isparta büyümüyor. Ben yaklaşık 20 yıldır Ankara’ya her ay gidiyorum. Afyon’un levhasına bakıyorum, 80 binden başladı şuanda merkez nüfusu bizi geçti” dedi.

Saadet Partisi(SP) İl Sorumlusu Cevat Gençay, Isparta ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Isparta’nın yıllardır büyümediğine dikkat çeken Gençay, mevcut hastanelerin taşınmasından sonra bölgedeki esnafın mağdur olacağını ifade ederek, elmadaki sorunu da dile getirdi.

10 YIL ÖNCE ISPARTA’NIN NÜFUSU 420 BİNDİ ŞİMDİ DE 420 BİN

Isparta’nın şuanda 4 milletvekili olduğunu ve bu sayının 3’e düştüğünü belirten Gençay, “Siyasi arkadaşlar belki kızacaklar ama muhteşem basın toplantıları düzenleniyor, Isparta’da her şey yapılıyor, Isparta’ya şu geliyor, Isparta bunu kazandı, Isparta çağı atladı haberlerini okuyoruz ama Isparta duruyor. 10 yıl önce Isparta’nın nüfusu 420 bindi şimdi de 420 bin. 10 yılda bir tane fabrika Isparta’ya açılmadı, Türkiye’ye de açılmadı zaten. 10 yılda 5 milletvekili 3’e indiyse Isparta geriye gidiyor demektir. Kimsenin edebiyat yapmasına gerek yok. Isparta huzurlu, güvenli ve öğrencisi bol olan bir şehir. Isparta büyümüyor. Ben yaklaşık 20 yıldır Ankara’ya her ay gidiyorum. Afyon’un levhasına bakıyorum, 80 binden başladı şuanda merkez nüfusu bizi geçti” dedi.

BİRİSİ 1 LİRADAN BİNİP DİĞERİ 1,40 LİRADAN BİNERSE ORADA HUZUR OLMAZ

Isparta Belediyesi’nin ikametini ilimize getiren öğrencilere yönelik kampanyayı değerlendiren Gençay, “Bu kampanya için geç kalındı. Ama başkanımızı tebrik ederiz. 16-17 milyon gelir gelecekse güzel bir uygulama. Ama Ispartalı olup da SDÜ’de okuyanlar da aynı hak tanınmalı.  Dışarıdan gelenler para getirecekse diğerlerini takviye etmesi lazım. Birisi 1 liradan binip diğeri 1,40 liradan binerse orada huzur olmaz. Madem ikametlerden para gelecek o paranın yine orada kullanılması lazım. Eğer çok büyük gelir kaynağı varsa lise ve diğer öğrenciler de bu uygulamaya dahil edilsin. Bir öğrenci burada eğitim alıyorsa, burada yiyip içiyorsa, buranın altyapısını kullanıyorsa ikametini de Isparta’ya alacak. Başka çaresi yok” diye konuştu.

BİNLERCE ESNAF İŞSİZ KALACAK

Öte yandan Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla mevcut hastanelerin oraya taşınacağını hatırlatan SP İl Sorumlusu Gençay, bölgedeki esnafın mağdur olacağını savundu. Gençay, “Hastaneler yıkılacak tek hastane yapılacak. Biz buna karşı değiliz. Ama şuradaki hastanenin etrafında bulunan bin tane esnafın hali ne olacak? Bir şeyi yapıyorken bir şeyi yıkmamak lazım. Çarşamba pazarını buradan götürdük, şimdi oradaki esnaflar zarar etti. Aynı şeye burada düşmeyelim. Burada her esnaf yeni hastane çevresinde yer bulamayacak. Mevcut hastanelerin yıkılmaması için gerekli çalışmaların yapılması lazım. Çünkü Isparta’nın hem yapısını değiştirecek, hem de binlerce esnaf işsiz kalacak” dedi.

ELMAYA ÇARE BULUNMASI LAZIM

Son olarak elma hasadının başlamasıyla birlikte elmadan çok şikayet geldiğini kaydeden Gençay, şunları söyledi: “Refah Partisi döneminde biz ton başına 50 dolar teşvik çıkarmıştık o zaman hiç kalmıyordu. O zaman da 1 liraydı şimdi de 1 lira. Buna bir çare bulunması lazım. Eğer bunu dışarıya satamıyorsak, eğer vakti de geçtiyse askerimize, hastanelerde hastalara bir kez elma yedirsek burada elma kalmaz. Yoksa elmacılığın hali çok zor. Hükümetin burada önemli bir görevi var; denizde yatlara mazotu 1,5 liraya veriyor, elmacıya 4-4,50 liraya  veriyor. Ters çevirsin bakın köylü nasıl kar ediyor. Özel zevki için 1,50 liraya mazot verileceğine ülke ekonomisine katkı için mazota destek verilsin.”

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...