2/B Arazi Satışının Başvuru ve Ödeme Süreleri Uzatıldı

5 Ekim 2016 18:09

Kamuoyunda “2/B Arazisi” olarak bilinen ormandan çıkarılan araziler ile tarım arazilerinin satışına ilişkin başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı. Konu ile ilgili olarak Isparta Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “Kamuoyunda 2/B olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş ve Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan alanların, doğrudan hak

sahiplerine satışını ve devrini düzenleyen 6292 sayılı Kanun, hak sahibi vatandaşlara önemli kazanımlar sağlamışken bu defa da anılan Kanunda değişiklik yapan ve 07.09.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6745 sayılı Kanunla hak sahiplerine başvuru ve ödemelerine ilişkin ek süre verilmiştir.

Ek süre getiren Kanunla aşağıdaki imkanlar sağlanmış olup, hak sahibi olarak belirlenenlerin başvuru ve ödeme sürelerini kaçırmamaları ve hemen ilgili Malmüdürlükleri ve Milli Emlak Müdürlüğüne müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

KANUNUN 2/B ARAZİLERİNDE SAĞLADIĞI AVANTAJLAR;

2/B alanlarında bulunan taşınmazların bu Kanun kapsamında satışına ilişkin olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla;

· Süresi içinde başvurmayanlar, altı aylık ek başvuru süresi içerisinde (07.03.2017 tarihine kadar) başvuruda bulunabilecekler.

· Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler, altı aylık süre içerisinde (07.03.2017 tarihine kadar ) ödemede bulunabilecekler.

· Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler altı aylık süre içerisinde (07.03.2017 tarihine kadar ) ödemede bulunabilecekler.

KANUNUN TARIM ARAZİLERİNDE SAĞLADIĞI AVANTAJLAR;

Bu Kanunun 12. maddesi gereğince Hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyenlere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunabilecekler (07/09/2017 tarihine kadar) ve daha önce yapılan başvurular da geçerli kabul edilecektir.

6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla köye dönüştürülen (Büyükgökçeli, Barla, Yaka, Göksöğüt, Sücüllü ve Kılıç Beldeleri gibi) beldelerde bulunan ve tarımsal faaliyet kapsamında Hazine taşınmazı kullanıp da şartları taşıdığı halde başvuru yapamayanlar da başvuruda bulunabileceklerdir.”

 

 

Bu haber 872 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...