Yörükler tepki koydu kanal senaryoyu değiştirdi

5 Ekim 2016 18:10

Isparta Yörük Türkmen Derneği ve Senirkent Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim kurulu ve üyelerinin 30 Eylül 2016 tarihinde Kanal D televizyonundaki arka sokaklar dizisinde “Albay Yörük” karakterinin Yörük camiasında yarattığı infialle ve endişeye göstermiş oldukları tepki sonrasında ve Türkiye’de bulunan Yörük Türkmen Dernekleride bu tepkiye  destek vererek Kanal D Televizyonu üst  yönetimi ve arka sokaklar dizisi yapımcı firma olan  ” Erler Film Türker İnanoğlu  Yörük Türkmen camiasından hem sözlü hemde yazılı olarak özür dilemiştir.

Türk DünyasıYörükTürkmen Biriliği Genel Başkanı (TYTB) İrfan Tatlıoğlu en üst düzeyde yapmış olduğu girişimleri ve Türkiye genelindeki derneklerin yaptığı tepki sonunda gerekli düzeltme talep edilmiş düzeltme yapılmaması halinde  etkili bir kalabalığın toplanıp sesini gür çıkarabilmesi için ulaşım dahil detaylar üzerinde çalışırken;

Önce Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile ardından onun yönlendirdiği Dizi Ve Senaryolar Sorumlusu Hülya Vural ile görüşüldü sonra yapımcı firma olan Erler Film Türker İnanoğlu”

Firma sorumlusu Yılmaz Ekmekçi ile görüşüldü. Yılmaz Ekmekçi; "Konu hakkında bazı tepkiler olduğunu duyduğunu ama bir genel başkanın araması ile konunun önemini daha iyi idrak ettiğini söylemiş. Ardından Erler Film olarak milli meselelere karşı çok hassas olduklarını, film ve yapımlarda bu değerleri gözettiklerini, asla bilinçli olarak Yörükleri üzmek istemediklerini ifade etmiş. Dizideki karakterin soyadı Yörük olarak belirlendiğinden soyadı üzerinden adlandırılmış. Bilmeden üzdükleri içinde üzüldüğünü belirtip aşağıdaki metni yazılı olarak iletmiş.

“Sayın Başkanım, Arka Sokaklar dizimizdeki 15 Temmuz hikâyesinde gecen Yörük kelimesi bir soy isim olarak hiç bir art niyet ve kötü bir amaç gütmeden tesadüfen konulmuş bir soy isimdir. Yoksa Yörüklere yönelik kotu bir niyet asla söz konusu olamaz. Kaldı ki kurgusal hikâyede Yörüklerle ilgili bir konu işlenmemektedir. Bununla beraber hemen elimizdeki bantlardan Yörük kelimesi çıkarılmış ve hikâye Firari Albay Yüksel olarak sürecektir. Konuya olan hassasiyetimizin bilinmesini önemle arzu etmekteyiz. Arka Sokaklar ekibi adına Yılmaz Ekmekçi”

Yılmaz Bey ikinci kez Genel Başkanımızı arayarak Türker İnanoğlu’nun talimat verdiğini, cuma günkü yayında jenerikte yazı olarak da Yörükler özür dileyen bir duyuru yayınlanacaktır.

Bizde Yörük Türkmen camiası oarak yapılan hatanın takipçisi olacamızı düzeltme konusunda da ekranlarda yayınlanıcaya kadar bakış açımızın değişmeyeceğini belirtir Yapılan bu düzelmeden dolayıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz

 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...