“Din görevlilerimiz ülkemizin olmazsa olmazıdır”

5 Ekim 2016 18:29

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arası ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan hafta hakkında yazılı bir açıklama yayımladı. Başkan Akçil açıklamasında;

“Bilindiği gibi; her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arası ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftası ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanırken, Diyanet İşleri Başkanlığımız 2003 yılından itibaren bu haftayı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlamaya başlamıştır. Burada amaç, hafta içerisinde camilerin ve din görevlilerinin toplum içindeki yerine dikkat çekmek, dini ve sosyal yaşantımız içerisinde camilerin ve din görevlilerimizin önemini vurgulamaktır.

Hafta dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Başkanlığa bağlı tüm Müftülüklerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde Camilerin bakım ve onarımına verilen önem ortaya konulmaktadır. Tabi, diğer unsur olan din görevlilerimiz göz ardı edilmemelidir. Diyanet İşleri Başkanlığının daha etkin hizmet sunması, din görevlilerimizin sorunlarının en aza indirilmesine çalışma koşullarının iyileştirilmesine bağlıdır.

İlkemiz ve komşularımız, İslam dünyası içinde acılarla gözyaşlarıyla dolu bir süreçten geçmektedir. Ülkemizde insanlık düşmanı hain terör örgütü acımasızca masum insanlarımıza polis ve askerlerimize kamuya ait araç gereçlere binalara kalleşçe haince saldırılar düzenlemektedir. 15 Temmuz’da ise FETÖ terör örgütü tarafından haince bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Böylesine bir zamanda biz din görevlilerimiz ülke insanımızın arasına sokulmak istenen fitneye her türlü ayrımcılığa karşı birleştirici kaynaştırıcı vazifesi görmektir.

Din görevlilerimiz halkımızın mayasıdır. Tarihe baktığımız zaman tüm zaferlerin arkasında manevi mimarların var olduğunun görürüz. Onun için Diyanet teşkilatımızda Camilerimizde, Din görevlilerimizde ülkemizin dünya mazlumlarının olmazsa olmazıdır. Son Umududur.

Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak, bu vesileyle başta sendika üyelerimiz olmak üzere tüm Diyanet çalışanlarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı İslam aleminin birliğine insanlığın barış ve kardeşliğine hayırlara vesile olmasını diler Diyanet teşkilatımızın her kademesinde görev yapıp Rahmeti Rahmana giden tüm teşkilat mensuplarımıza Allah’tan rahmet görevde olan kardeşlerimize de başarılar dilerim.”

 

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...